Samsung rolt update uit voor 6 jaar oude tablet

Wat zeg je? Een update voor Samsung's allereerste Galaxy Tab S tablet? Die uit 2014, en dus meer dan zes jaar oud is?

Update voor Galaxy Tab S uit 2014

Sinds enige jaren timmert Samsung hard aan de weg op het gebied van softwareondersteuning. Toptelefoons krijgen tegenwoordig drie jaar lang grote Android upgrades, ook recente tablet modellen profiteren van een zelfde ondersteuningsperiode. Bovendien krijgen ze ieder kwartaal een nieuwe beveiligingsupdate.

Dat was nog een beetje anders bij de allereerste Galaxy Tab S, die in 2014 hoge ogen gooide met zijn grote AMOLED-scherm. Deze tablet ontving van 2014 tot en met 2018 twee Android upgrades, en beduidend minder beveiligingsupdates. Des te verrassender dat dat apparaat nú toch weer bijgewerkt wordt.

Voor de 8,4 inch versie van de Galaxy Tab S – de SM-T700 – rolt nu een heuse update door Europa, naar firmwareversie T700XXU1CTK1. Omdat ons redactionele exemplaar al lang gelden verzwolgen werd door een zee van stof kunnen wij ‘m hier helaas niet zelf downloaden en installeren. En omdat Samsung's eigen update-informatiesysteem van na de Tab S stamt, komen ook daar niets te weten over de inhoud van de update.

Wel is duidelijk dat er géén complete nieuwe Android beveiligingspatches worden geïnstalleerd. De laatste stamt uit 2018, en daar blijft het ook na de nieuwe update bij. Curieus is bovendien dat vooralsnog alleen de Wi-Fi variant van de Tab S 8.4 bijgewerkt wordt. Een vergelijkbare update voor de 4G-versie, of voor de 10,5 inch variant hebben we nog niet kunnen ontdekken.

De update is nu al beschikbaar via Smart Switch, zal waarschijnlijk spoedig ook OTA te installeren zijn. Heb jij nog een Galaxy Tab S 8.4 Wi-Fi, en krijg jij de update binnen? Laat ons hieronder weten wat er zoal bijgewerkt wordt!

Of dit alles iets te betekenen heeft voor de update-toekomst van recentere tablets – en wat – laten we maar in het midden. Tenslotte maakt één update die meer dan twee jaar na de vorige volgt nog geen ‘beleid'.

Lees de reacties (15)

  • Nieuwe functies
    • Wi-Fi-verbinding en stabiliteit zijn verbeterd.
    De stabiliteit van Toetsenbord is verbeterd.
    Verbeterde Stabiliteit. - S Pen herkenning
    • Instellingen voor de volgende functie zijn
    toegevoegd: Filter blauw licht
    De beveiliging van uw apparaat is verbeterd.

  • Poe, ookal geldt deze update er niet voor, ik mis nog elke dag m'n Tab S 10.5. Kan hem maar voor 2 minuten gebruiken en dan valt hij uit....

    • Bij mij lag dit aan het stejertje van de accu. Tablet voorzichtig openen (kijk even op youtube) Even stekjertje oorzichtig losmaken en weer terugzetten. Misschien werkt het bij jou ook. Succes!

  • Hé hé, niet zo denigrerend over deze uitstekende tablet. Sterker nog, tot op heden heb ik geen vervanger kunnen vinden die significant beter presteert.

    • Het was zeker niet denigrerend bedoeld. Vooral verbaasd, eigenlijk :) Ik kan helaas niet checken of alles goed werkt na de update. Ik heb de mijne helaas niet meer.

1 2 3
Gerelateerde artikelen