Samsung brengt nieuwe GameDriver app uit voor Galaxy S20 en Note 20

Samsung heeft de nieuwe GameDriver app uitgebracht voor de Galaxy S20 en Galaxy Note 20. De app belooft betere grafische prestaties in een aantal games, zoals Fortnite, Call of Duty, en Black Desert.

GameDriver voor Galaxy S20 en Note 20: Fortnite, Call of Duty en meer

Eerder dit jaar bracht Google de Android GPU Inspector tool uit, die game developers helpt de prestaties van hun games op verschillende processoren te verbeteren. Een van de vruchten van deze tool is Samsung's nieuwe GameDriver app, die betere stuurprogramma's voor de GPU bevat.

De eerste twee telefoon-series die GameDriver nu bij de release ondersteunt zijn de Galaxy S20 en Galaxy Note 20. De eerste games die profiteren van de betere drivers zijn Fortnite, Call of Duty Mobile, en Black Desert.

Als GameDriver wilt installeren, moet je even opletten. Er zijn namelijk twee versies van de app. Welke je nodig hebt hangt af van de processor van jouw telefoon. Als je een Nederlandse Galaxy S20, S20+, S20 FE 4G, S20 Ultra, Note 20, of Galaxy Note 20 Ultra hebt, dan moet je de Exynos/Mali GPU versie van de app hebben: GameDriver Mali in de Play Store.

Heb je de Galaxy S20 FE 5G? Dan heb je een telefoon met Snapdragon/Adreno GPU, en dus de andere versie van de app nodig: GameDriver Adreno in de Play Store.

Na installatie hoef je verder niets te doen. Je kunt GameDriver zelf niet als app openen, bijvoorbeeld. De verbeteringen vinden logischerwijs achter de schermen plaats – maar zijn als het goed is merkbaar in de genoemde games. Mocht de app onverhoopt problemen geven, dan laat hij zich eenvoudig verwijderen – wederom via de Play Store.

Meer games in de toekomst

Natuurlijk is de lijst met ondersteunde spellen op dit moment wat kort. Maar op Samsung's eigen developer pagina is een lijst met meer dan 50 partners te vinden, waaronder Crytek, Microsoft, Square Enix, Super Evil Megacorp, en Turn 10 – om een greep te doen. Er is dus reden genoeg om te hopen dat er spoedig meer games aan de lijst kunnen worden toegevoegd.

Of en wanneer meer Samsung telefoons kunnen proiferen van de GameDriver app is nog niet duidelijk. Je app laat zich nu al op andere toestellen installeren, maar biedt daar nog geen voordelen.

(via)