Samsung rolt nieuwe update voor de Galaxy A7 (2018) uit: juli patch en meer

Een Samsung telefoon waarvoor we de update van juli niet verwachtten is de Galaxy A7 (2018). Toch krijgt ook dat toestel de nieuwe update, inclusief verbeteringen voor de Knox-beveiliging.

Galaxy A7 update juli 2020

De Galaxy A7 krijgt van Samsung doorgaans alleen ieder kwartaal een nieuwe beveiligingsupdate. Nadat het toestel in april de upgrade naar Android 10 had ontvangen, volgde eind juni de nieuwste beveiligingspatch van die maand. En toch is sinds een paar dagen opnieuw een update beschikbaar.

Firmwareversie A750FNXXU4CTG2 brengt het toestel naar het beveiligingsniveau van de patch van juli. Daarin zitten verder geen superkritische fixes – maar de beveiliging van de camera-app wordt verbeterd, evenals de heractiveringsvergrendeling. Bovendien vermeldt de changelist nog dat ‘de stabiliteit van Knox Guard is verbeterd‘.

Beschikbaarheid

Je kunt de update installeren op unbranded toestellen in Nederland en België. Voor branded telefoons die direct bij T-Mobile of Vodafone gekocht zijn, is de update nog niet beschikbaar. Zodra jouw toestel ‘m kan downloaden krijg je vanzelf een notificatie. Je kunt altijd handmatig de beschikbaarheid van een update controleren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Petra!)

Lees de reacties (4)

  • Update van A7 van Juli zit erin, beeeeetje irritant dat ik nu min of meer verplicht wordt te agree-en met alle terms en conditions die exciting stories zien, entertainment and offers krijgen en de latest apps for all my needs ontvangen van mij eisen, maar behalve het "done"-(en dus agree)knopje geen enkele mogelijkheid krijg van deze onzinige mededeling af te komen. Ik wil het niet... Hoe dan?