Samsung registreert ‘Neuro Game Booster’ merknaam: verdere AI optimalisatie voor spellen?

In de Europese Unie heeft Samsung registratie van de merknaam ‘Neuro Game Booster' aangevraagd. Details ontbreken, maar het lijkt te gaan om verdere AI-gebaseerde optimalisatie voor spellen.

Samsung Neuro Game Booster

Samsung levert al geruime tijd eigen optimalisatie-apps voor games op haar Galaxy telefoons en tablets. Bovendien sleutelen de Zuid-Koreanen al geruime tijd aan eigen kunstmatig-intelligentie technologieën. Zo is de nieuwse processor voor de Galaxy S10 – de Exynos 9820 – voorzien van een geïntegreerde NPU – Neural Processing Unit, dus. Tellen we beide zaken bij elkaar op, dan is AI-gebaseerde gameoptimalisatie de logische som. De Galaxy Note 9 beschikt al over een zekere mate van AI-optimalisatie voor games, maar de nieuwe merknaam suggereert dat Samsung verdere stappen in de pijpleiding heeft zitten.

Althans, dat is de suggestie die gewekt wordt door de gisteren aangevraagde merknaam Neuro Game Booster. De aanvraag werd ingediend bij de European Union Intellectual Property Office (zie: PDF). De omschrijving luidt:

Software for smartphones; Electronic game software for mobile phones; Electronic game software for handheld electronic devices; Computer programmes for playing games; Computer application software featuring games and gaming; Artificial intelligence software; Downloadable computer game software; Recorded computer game software.

De meeste begrippen doen denken aan Samsung's huidige Game Launcher, maar de toevoeging van AI-software is natuurlijk opvallend.

Dus: voor de Galaxy S10?

Met minder dan een maand tot de lancering van de Galaxy S10 en Galaxy Fold, is de logische vraag of deze toestelle de Neuro Game Booster zullen hebben. Het antwoord op die vraag blijkt in ieder geval op 20 februari. Toch willen we niet uit het oog verliezen dat Samsung nog veel meer telefoons op stapel heeft – denk de aankomend A-serie, met daarin o.a. de Galaxy A50. In dat toestel zit Samsung's Exynos 9610 soc, waarop ook een speciale NPU te vinden is. De term kan dus in verschillende nieuwe toestellen gaan opduiken, dit jaar.