Oeps! Samsung publiceert Galaxy Note 9 introductievideo

Samsung heeft een officieel introductiefilmpje van de Galaxy Note 9 per ongeluk online geplaatst. We zien alle belangrijke eigenschappen van het toestel voorbij komen – van veel opslag tot de grotere batterij.

In een klassiek gevalletje ‘oeps' heeft Samsung in Nieuw-Zeeland per ongeluk een YouTube video toegankelijk gemaakt van de Galaxy Note 9. Het spotje toont in feite niets nieuws, maar bevestigd de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van de voorgangers.

Galaxy Note 9 introductie filmpje

In een dertig seconden durend filmpje toont Samsung de belangrijkste Galaxy Note 9 features – aldus haar eigen PR-afdeling. Sleutelwoord: powerful. De nieuwe Note 9 is powerful, de nieuwe S Pen is powerful, en de batterij is powerful. Bovendien kun je op je telefoon in totaal beschikken over 1TB opslagcapaciteit, als je de 512GB versie van de telefoon koopt en daar een 512GB SD kaart in stopt.

Samsung zelf benadrukt het voordeel om méér op te slaan, en minder te hoeven wissen. En hoewel dat op papier inderdaad zijn is, leert onze ervaring dat dingen wissen soms ook voordelen heeft. Dan zit je bijvoorbeeld niet met een fotoalbum met tienduizenden foto's waarin je amper – zelfs met slimme zoekfuncties – nog iets terug kunt vinden. Maar: dat is natuurlijk een luxeprobleem, dat snappen wij ook wel.

In ieder geval kun je nu dus zelf al een officiële blik op de Galaxy Note 9 werpen. Het filmpje is inmiddels weer offline, maar door de collega's van SamMobile gelukkig voor het nageslacht bewaard:

En verder…

Niet te zien op het filmpje, maar wel al bekend zijn belangrijke andere specificaties van de Galaxy Note 9. In Nederland draait de telefoon op de Exynos 9810 processor, heeft 6GB RAM en minstens 128GB opslagcapaciteit. De dual camera is vermoedelijk grotendeels vergelijkbaar met die van de Galaxy S9 Plus, al hebben we nog de hoop dat er een paar toffe verbeteringen in de pijpleiding zitten. De accucapaciteit is met 4000 mAh heel behoorlijk, en de nieuwe S Pen kan dankzij een Bluetooth verbinding allerlei nieuwe kunstjes. Het toestel wordt straks gelanceerd met Android 8.1.0 aan boord, en Bixby versie 2.0.

Notificatie

Wil jij een herinneringsmail ontvangen zodra de Galaxy Note 9 in Nederland arriveert? Schrijf je dan in voor onze notificatieservice:

Lees de reacties (3)

  • vanaf de Note 5, is de Note serie voor mij niet meer intressant, mag graag als groot gebruikers prive en werk zijn accu zelf kunnen vervangen.

    zie graag een top model komen met een verwijderbare achterkant.

    • Hoi, ik weet perfect wat jij bedoelt, ik zat in dezelfde dilemma.
      Maar ben tot de conclusie gekomen dat de smartphones tegenwoordig snel over USB kunnenladen en met een goede powerbank (zoals die van Anker) ben jij goed gesteld voor onderweg.
      Voordeel is dat de telefoon dan waterdicht is. Ik als waterrat maak daar gretig gebruik van.