Samsung presenteert de Galaxy Xcover 5: robuust, betaalbaar

Samsung heeft de Galaxy Xcover 5 officieel gepresenteerd. Het toestel stopt mid-range specs in een robuuste body, en kost niet de hoofdprijs.

Galaxy Xcover 5 officieel

Half november ontdekten wij dat Samsung bezig was met de voorbereidingen voor de lancering van de Galaxy Xcover 5. Helaas bleek later dat het toestel hier niet als robuuste 5G-telefoon verschijnt, maar nu weten we dat dat ook helemaal niet zo gek is, gezien de prijsklasse waarin de telefoon zich bevindt.

De Xcover 5 heeft een 5,3 inch TFT LCD scherm met een HD+ resolutie. Binnenin zit de Exynos 850 processor die we o.a. kennen van de Galaxy A21s. Meer over de prestaties van deze soc kun je lezen in onze benchmarktest. In de Xcover 5 wordt de chip bijgestaan door 4GB RAM, terwijl er intern 64GB opslag aanwezig is.

Het toestel heeft een 16 megapixel camera aan de achterzijde (f/1,8) en een 5MP frontcamera (f/2,2). De 3000 mAh accu kan door de gebruik(st)er zelf worden verwijderd en uitgewisseld. Bovendien ondersteunt het toestel snelladen met een capaciteit van 15 Watt. Standaard draait het toestel op Android 11, en je krijgt maandelijks de nieuwste beveiligingsupdates.

Toch is de belangrijkste eigenschap van de Galaxy Xcover 5 natuurlijk zijn stevigheid. Niet alleen is het toestel IP68-gecertificeerd – en dus waterbestendig en stofdicht – maar hij voldoet ook aan de MIL-STD810H standaard. Dat wil zeggen dat hij bestand is tegen extreme temperaturen, en tegen een hoge luchtvochtigheid. Samsung zegt dat het toestel valtests van 1,5 meter hoogte op een stalen oppervlakte overleeft, al kunnen de resultaten in de praktijk variëren.

Een vingerafdruksensor is er niet. Dat is ook niet praktisch voor het gebruik in omstandigheden waarin je vermoedelijk sowieso handschoenen draagt. Wel heeft de Xcover 5 gezichtsherkenning, én een extra, programmeerbare hardware-knop. De telefoon meet 147 bij 72 mm, en is 9,2 mm dik.

Prijs en release in Nederland

Samsung zegt dat de Galaxy Xcover 5 min of meer per direct te koop is. Qua kleuren kun je kiezen uit zwart. De adviesprijst bedraagt €289.

Lees de reacties (1)

  • Jammer van de missende vingerafdruksensor. Er zijn zat situaties waar je rugged telefoons wil gebruiken maar geen handschoenen.