Samsung ‘onderzoekt’ of Galaxy S22 toch Galaxy AI krijgt

Heel misschien krijgt Samsung's Galaxy S22 op een later moment toch een upgrade met Galaxy AI. Samsung's topman Roh Tae-moon zegt dat de mogelijkheid wordt onderzocht.

Galaxy S22 krijgt misschien toch Galaxy AI

Sinds de lancering van de Galaxy S24 serie is duidelijk dat dat niet de enige Samsung telefoons zullen zijn met de kunstmatig intelligentie van Galaxy AI. Nog voor deze lancering bleek dat topmodellen uit 2023 grotendeels dezelfde features krijgen met de aankomende One UI 6.1 upgrade. Ook bleek al snel dat voor topmodellen uit 2022 kennelijk géén AI-upgrade gepland staat. Maar misschien is die beslissing nog niet definitief.

Tijdens Samsung's algemene aandeelhoudersvergadering in Zuid-Korea liet de baas van Samsung MX weten dat op dit moment onderzocht wordt of en welke oudere Galaxy-telefoons ook Galaxy AI functies kunnen draaien. Specifiek wordt de Galaxy S22 genoemd, omdat deze grote overeenkomsten heeft met de Galaxy S23 FE die de upgrade wel krijgt. Andere toptoestellen uit 2022 – de Galaxy Z Flip 4 en Z Fold 4 – worden niet expliciet genoemd.

Veel onduidelijk

Daarmee is dus niet gezegd dat de Galaxy S22, S22+ en S22 Ultra inderdaad toch One UI 6.1 met Galaxy AI gaan krijgen. Mogelijk besluit Samsung het toch niet te doen. Tenslotte heeft de Galaxy S23 FE weliswaar dezelfde processor als de S22, maar het toestel heeft ook een veel betere koeling, waardoor betere prestaties mogelijk zijn.

Een andere optie is, dat de Galaxy S22 niet alle Galaxy AI functies krijgt. Mogelijk zijn sommige snufjes wel haalbaar op de hardware van de S22 serie – bijvoorbeeld Omcirkel om te zoeken (Circle to search) – maar andere niet, zoals het generatief bewerken van foto's. Echter, dit is speculatie van onze kant. Samsung zelf heeft hier niets over losgelaten.

Hopelijk wordt in de komende weken meer duidelijk. Voor nu moeten we het doen met de wetenschap dat Samsung kennelijk nog niet heeft besloten of de Galaxy S22 wel of geen AI upgrade gaat krijgen.

Lees de reacties (2)