Meer maart updates: Samsung Galaxy A53 en A54, Watch 5

Vandaag krijgen meer Samsung telefoons én horloges de update van maart. We noteren: de Galaxy A54, de Galaxy A53 én de Galaxy Watch 5. Deze laatste krijgt bovendien een paar gloednieuwe functies.

Galaxy A53 en A54 update maart 2024

Later in het voorjaar krijgen Samsung's mid-range telefoons een upgrade naar One UI 6.1 – dat is de versie van de interface die nu al op de Galaxy S24 en Galaxy A55 te vinden is. Wanneer de Galaxy A53 en A54 aan de beurt komen durven we nog niet te zeggen. Maar voor het zover is, arriveren zeker nog een of meerdere beveiligingsupdates. Te beginnen bij die van vandaag.

Op Galaxy A53 staat een update van net geen 250 MB klaar naar firmwareversie A536BXXS8DXC1. En de Galaxy A54 krijgt update van juist iets meer dan 250 MB, die firmware A546XXS6BXC1 installeert. Op beide toestellen zijn er geen functionele of visuele wijzigingen te bespeuren na installatie. Wel draaien ze daarna op de patch van maart, die o.a. problemen met de beveiliging van de Bluetooth-verbinding en de bootloader oplost.

De ‘inbrand-bug‘ die sinds de upgrade naar Android 14 in One UI 6 zit wordt ook met de update van vandaag niet gefikst. Dat gebeurt pas met de sprong naar One UI 6.1, zoals wijzelf een tijdje geleden aanstipten.

Je kunt de update van maart nu direct installeren op de unbranded Galaxy A53 en A54 in Nederland, België en de rest van Europa. Check eventueel handmatig of jij ‘m ook al kunt downloaden via Instellingen -> Softwareupdate -> Downloaden en installeren.

Galaxy Watch 5 update maart 2024: Workout Tracker

Verder werkt Samsung ook de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro bij, met dezelfde update die vorige week op de Galaxy Watch 6 verscheen. Een pakket van ongeveer 244 MB installeert firmwareversie XXU1BXB7 op de Watch 5 (Pro).

Behalve de patch van maart, krijg je ondersteuning voor de Workout Tracker. Deze kan gegevens van je workout tonen op nieuwe Samsung TV-, monitor-, projector- en style-producten. Ga daarvoor naar het Daily+ scherm op je TV als je daar met hetzelfde Samsung account bent ingelogd als op je watch en telefoon.

Op het moment van schrijven is de update beschikbaar op alle Bluetooth-versies van de Watch 5 (Pro). Als jij een model met 4G hebt moet je nog even geduld hebben. Je checkt de beschikbaarheid via de Wearable app op je telefoon. Ga daar naar het Watch 5 (Pro)-scherm, kies Instellingen horloge en vervolgens Updates horlogesoftware.

Heb jij de update van maart geinstalleerd op jouw Watch 5, Galaxy A53 of A54? Kom je na installatie nog meer nieuwe functies of bugs tegen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank voor je melding, Kees!)

Lees de reacties (1)

  • Gistermiddag de maartupdate op mijn Gallaxy A54 gezet. Gisteravond liep ineens alles vast, apps sloten gelijk met de melding: er zit een bug in de app. Galaxy store gaf een melding: de store sluit steeds af.
    Onderhoud gedaan, geen resultaat, opnieuw opgestart, ook niets. Toen al die crashende apps verwijderd en opnieuw geinstallerd, dat hielp alleen alles verliep erg schokkerig.
    Vandaag deed alles het weer maar niet echt vlot. Ik denk dat die inferieure exynos de boosdoener is.
    Gelukkig is dit mijn reserve toestel want mijn dagelijkse toestel is een iphone al 4,5 jaar maar die doet alles vlotter en soepeler (ondanks de 60Hz) dan de A54 en maakt ook betere foto's. Dit soort problemen met Apple nooit gehad. Dus mijn simkaart blijft voorlopig in de iphone.
    ,