Samsung noemt grote Note 20 mogelijk toch Galaxy Note 20 Ultra

Mogelijk gaat Samsung de grote Galaxy Note 20 toch Galaxy Note 20 Ultra noemen. Dat blijkt uit een vermelding van het toestel in de database van de Bluetooth Special Interest Group.

Galaxy Note 20 Ultra toch in de maak

De laatste tijd leek het zo duidelijk: er komen twee uitvoeringen van de Galaxy Note 20. De ‘gewone', en de ‘plus'. Vooral van deze laatste uitvoering kwamen we recent heel wat details te weten. Maar zoals wel vaker bij Samsung, is logica niet altijd doorzichtig.

Bij de Bluetooth SIG is nu namelijk een vermelding te vinden van het toestel met modenummer SM-N986U – de Amerikaanse uitvoering, om precies te zijn. Opvallend is dat de productnaam volgens de vermelding Note 20 Ultra is, en niet de verwachte Note 20 Plus. De vermelding is geen absolute bevestiging – de Bluetooth SIG noemde de Galaxy S20 vorig jaar in eerste instantie Galaxy S11, tenslotte.

Mocht het toestel inderdaad zo heten, dan verandert dit niets aan de eigenschappen die al bekend zijn. Die horen bij de SM-N986, tenslotte. Van het 6,9 inch scherm, tot de 4500 mAh batterij, of de 108 megapixel camera en periscoop zoomlens. Overigens zou deze laatste tot 50x zoom bieden, en dus niet meer de 100x van de Galaxy S20 Ultra. Dankzij laser-autofocus moet de focus van het toestel beter zijn dan op de S20 Ultra.

Lancering en prijs

Helaas kunnen wij ons ook voorstellen dat de Ultra naam een hint is naar de prijs die Samsung straks voor het toestel wil gaan vragen. De S20 Ultra had bij lancering een adviesprijs van €1349. En we kunnen ons voorstellen dat Samsung een vergelijkbaar bedrag in gedachten heeft voor een Galaxy Note 20 Ultra.

Zeker weten doen we dat overigens pas in augustus. In die maand zal Samsung de nieuwe Galaxy Note 20 modellen lanceren tijdens een online Unpacked evenement. Beide toestelversies komen ook naar Nederland. Vorige week verklapten wij ook in welke kleuren. De Galaxy Note 20 kun je straks kopen in het grijs, groen, en koperbruin. De Note 20 Ultra verschijnt in ieder geval in het zwart en koper.