Samsung Galaxy S20 update van juni: wel op 4G, niet op 5G toestellen

Samsung rolt de juni update uit voor de Galaxy S20. In Nederland gebeurt dit echter alleen op de toestellen zonder 5G – de Galaxy S20 4G en de S20 Plus 4G. Sterker nog: zelfs de vorige update is niet meer beschikbaar op de 5G modellen. In België is de update wel gewoon op alle modellen beschikbaar. Aanvulling: voor de 5G modellen staat inmiddels een andere update klaar. Aanvulling 2: inmiddels is de juni update ook voor de Galaxy S20 5G modellen beschikbaar.

Galaxy S20 update juni 2020: alleen 4G modellen

Samsung maakt deze maand een vliegende start met de uitrol van de nieuwe beveiligingsupdate. Ook voor de Galaxy S20-serie is deze inmiddels beschikbaar. In andere Europese landen is hij er voor álle toestelvarianten, in Nederland alleen voor de toestellen zonder 5G-connectiviteit.

Om precies te zijn kun je in Nederland de patch van juni dus installeren als je een Galaxy S20 4G of S20 Plus 4G hebt – de SM-G980F of de SM-G985F. Op de andere modellen – S20 5G (SM-G981B), de S20 Plus 5G (SM-G986B) en de S20 Ultra (SM-G988B) – is hij er dus nog niet.

De patch zelf is deze maand niet zo spectaculair. Er zijn 25 verbeteringen voor het Android OS, en 29 voor Samsung's One UI interface en applicaties. Onder meer de Veilige Map wordt verbeterd, en de beveiliging van de Music Share functie. Functioneel zijn er geen veranderingen.

Op de genoemde Galaxy S20 modellen is de update direct OTA te downloaden, mits je een unbranded model hebt. De download weegt zo'n 140MB, en bevat firmwareversie G98xFXXU2ATE7. Op de branded toestellen van Vodafone is hij nog niet beschikbaar. In België is de juni wel gewoon op alle S20-modellen beschikbaar.

Vorige update offline gehaald

Wij gaan er vanuit dat de 5G-modellen deze update natuurlijk binnenkort alsnog gaan krijgen. Toch is er iets vreemds aan de hand. De update die vorige week naar de Galaxy S20-serie kwam – waarna je de animatie van de vingerscanner kon uitschakelen, en die de Close-up zoom functie op S20 Ultra installeerde – is inmiddels in zijn geheel teruggetrokken. De firmwares van die update – versienummer eindigend op ATE6 – zijn niet meer beschikbaar op Samsung's servers.

Hoe de vork in de steel zit weten wij niet. Echter, één plus één zijn nog altijd twee, dus de recente lancering van Vodafone's 5G netwerk zal ongetwijfeld een rol spelen – althans, het samenspel tussen de toestellen, de software, en het netwerk. Het wachten zal zijn tot de kink uit de kabel is gehaald, de bug geplet, en de nieuwe update alsnog kan verschijnen.

In ieder geval meldt jouw Galaxy S20 het vanzelf zodra de nieuwe update klaar staat voor download. Uiteraard kun je altijd direct checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen op jouw S20? En op welke model dan – 4G of 5G?

Lees de reacties (7)

  • Ik woon in Belgie maar heb een Nederlands model van de S20+ 4G (via Belsimpel).
    Daar is de update binnengekomen

  • Kreeg deze ochtrnd update binnen van 26,5m voor s20 ultra 5g. Merk geen verschil,Geeft camera update aan(2de deze maand?)maand update nog mei 2020.

  • Ik kreeg deze update ook binnen op de S20 5g .
    Versienummer G981BXXU2ATE6/G981BOXM2ATF1/G981BXXU2ATF1

1 2