Samsung lanceert stilletjes de Galaxy A41 in Nederland (aanvulling)

Samsung heeft zonder poespas de Galaxy A41 in Nederland officieel gelanceerd. Het toestel is nu op Samsung's eigen Nederlandse site te vinden, maar nog niet te bestellen. Aanvulling: inmiddels kun je de Galaxy A41 wel bestellen, voor €299, bij Samsung's shop.

Galaxy A41 officieel in Nederland

In een aantal Europese landen had Samsung de Galaxy A41 een aantal weken geleden al aangekondigd. Meer dan een maand geleden bevestigden wij al dat het toestel ook naar Nederland komt. Bovendien kun je sinds een paar weken de Galaxy A41 pre-orderen in ons land. Maar: een officiële, Nederlandse aankondiging bleef uit.

Toch is het toestel sinds kort wel degelijk gewoon te vinden op Samsung's eigenwebsite – in Samsung's eigen shop. Daar prijkt de 6,1 inch telefoon met AMOLED scherm, on-screen vingerscanner en 48MP hoofdcamera in de kleuren zwart, blauw en wit. Natuurlijk wisten alle specs al, inclusief die van de 3500 mAh accu, die verrassingen zijn er hier niet te vinden.

Zoals gezegd: bestellen kun je de A41 vandaag nog niet dus ook bij Samsung zelf. Je kunt de A41 dus nu al bij een flink aantal winkels reserveren, en wel voor €299:

De eerste leveringen van het toestel worden eind mei verwacht. In Duitsland wordt hij al deze week verscheept, dus mogelijk dat een shops als Belsimpel ‘m al eerder op voorraad heeft.

Over de Galaxy A41

De Galaxy A41 is het kleine broertje van de Galaxy A51, die we in januari al reviewden. De A41 is op een paar punten verbeterd ten opzichte van de Galaxy A40, die nog steeds goed verkoopt. Zo is de batterij groter (van 3000 naar 3500 mAh), en gaan de camera-resoluties flink omhoog. Bovendien is de MediaTek Helio P65 processor een stapje of twee sneller dan de Exynos 7904 van de A40.

Waar de Galaxy A40 de vingerscanner nog gewoon achterop de behuizing heeft, krijgt de A41 een optische sensor die onder het beeldscherm zit. Dat is een fijne plaats voor de sensor, maar dit type sensoren is nog niet zo snel en nauwkeurig als de ‘ouderwetse' scanners die niet onder het display zitten.

Uiteraard nemen wij de Galaxy A41 binnenkort ook uitgebreid onder de loep.