Samsung lanceert ‘ijsblauwe’ Galaxy S9 met kleurengradiënt

Samsung's eerste topmodel smartphone met een design met gradient is… de Galaxy S9. Een nieuwe ijsblauwe toestelversie is binnenkort verkrijgbaar. Althans, als je in China woont of boodschappen doet.

IJsblauwe Galaxy S9 met kleurengradiënt

De laatste maanden kwamen allerlei smartphones op de markt die niet netjes één egale kleur hebben. In plaats daarvan brachten fabrikanten als Huawei toestellen uit met een kleurverloop. Ook Samsung lanceerde onlangs de Galaxy A9, met een vergelijkbaar design. Maar wie een toestel in de Galaxy S-serie met een gradiënt wil zien, hoeft niet op de Galaxy S10 te wachten.

Samsung heeft vanochtend namelijk een nieuwe variant van de Galaxy S9 gelanceerd: een blauwe. Of, om precies te zijn, een ijsblauwe. Het toestel is lichtblauw, maar de kleur loopt naar de onderkant over in een soort lichtgrijs. Net als bij ijs. Ofzo. Maar eerlijk is eerlijk: in het echt ziet het er vermoedelijk best mooi uit.

Natuurlijk is er een probleem voor wie de ijsblauwe S9 wil aanschaffen. Op dit moment is hij alleen in China verkrijgbaar, en of hij ook naar Europa komt is nog allerminst duidelijk. En wie een blauwe S9 zoekt, kan hier natuurlijk gewoon de koraalblauwe variant kopen – dan mis je alleen het kleurverloop.

Overigens is de ijsblauwe Galaxy S9 niet de eerste extra kleuroptie die na de release van het toestel verscheen. Eerder bracht Samsung ook al een rode en een goudkleurige Galaxy S9 uit. De eerste vind je niet in Europese winkels, maar de gouden S9 is ook in Nederland normaal te koop.

Mocht de ijsblauwe Galaxy S9 ook in Europa danwel Nederland opduiken, dan laten we het uiteraard weten. Heb jij ‘m ergens gespot? Dan horen we dat natuurlijk graag!

(via)