Samsung lanceert Galaxy Tab A 10.1 (2016) – update: ook in Nederland

Toen Samsung haar eerste Galaxy Tab A modellen lanceerde, vielen deze op door hun 4:3 beeldverhouding. In navolging van de recent onthulde Galaxy Tab A 7.0 arriveert nu de Galaxy Tab A met 10.1 inch scherm én de vertrouwde 16:10 beeldverhouding die fijn is voor het kijken van films.

Samsung lanceert nu in Duitsland de nieuwe Galaxy Tab A 10.1 (2016) – een ongelukkig lange naam voor een tablet met verder best interessante eigenschappen (gezien het prijskaartje). Zo heeft het 10,1 inch LCD scherm een resolutie van 1920 bij 1200 pixels – eindelijk een hogere resolutie in Samsung's betaalbare tablet segment.

De Galaxy Tab A 10.1 heeft een 1,6 GHz octacore processor, 2 GB RAM en draait standaard op Android 6.0.1 Marshmallow, inclusief de nieuwste versie van Samsung's eigen TouchWiz interface. Foto's maak je met een acht megapixel camera met f/1.9 diafragma, of met de twee megapixel camera aan de voorzijde van de tablet.

Onder de verdere snufjes van het apparaat vinden we de vertrouwde multi-user modus, waarmee meerdere gebruik(st)ers een account kunnen hebben op de Tab A 10.1. Ook is er de vernieuwde kinderstand, waarin bijvoorbeeld dagelijks gebruik per kind kan worden bekeken – en indien gewenst, beperkt.

De Galaxy Tab A 10.1 gaat € 289,- kosten in de WiFi versie. Een variant met 4G komt bestaat ook, voor € 349,-. Of en wanneer de 10,1 inch Tab A naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend, maar we verwachten hier spoedig meer over te weten. Update: inmiddels heeft Samsung laten weten dat de WiFi versie van de 10,1 inch Tab A inderdaad vanaf juni in Nederland te koop zal zijn. De 4G versie lijkt vooralsnog niet in ons land uitgebracht te worden.

Lees de reacties (2)

Gerelateerde artikelen