Samsung Galaxy Tab A in Rusland onthuld (update: nu ook in NL)

Update: na de lancering van de Galaxy Tab A in Rusland, heeft vandaag ook Samsung’s Nederlandse tak de 9,7 inch versie van de nieuwe tablet onthuld.

De Galaxy Tab A is gericht op gebruik(st)ers die op een tablet voornamelijk browsen en boeken lezen. Voor hen is het 9,7 inch scherm met een 4:3 beeldverhouding vooral ideaal. In Nederland zal de Tab A in een variant zonder, en een variant mét S Pen stylus verkocht gaan worden.

De Tab A zal hier begin mei in de winkels verschijnen. De WiFi versie zonder S Pen heeft een adviesprijs van € 299,-. Met 4G internetverbinding is de adviesprijs € 369,-. De WiFi versie met S Pen stylus moet € 349,- gaan kosten. Of de 8 inch versie van de Tab A uiteindelijk ook naar ons land komt is niet bekend.

Oorspronkelijke bericht:

In Rusland heeft Samsung zonder veel omhaal twee tablets in haar nieuwe Galaxy Tab A serie gepresenteerd: eentje met een 8 inch scherm, en eentje met een 9,7 inch scherm.

samsung-galaxy-tab-a-rusland-1 Samsung Galaxy Tab A in Rusland onthuld (update: nu ook in NL)

Ruim een maand geleden kwamen wij al te weten dat een nieuwe tablet waarschijnlijk door het leven gaat onder de naam Galaxy Tab A, en sindsdien werd ook duidelijk dat zowel het 8 als het 9,7 inch model een scherm hebben met een beeldverhouding van 4:3, in plaats van de tot nu toe gebruikte 16:9.

samsung-galaxy-tab-a-rusland-3 Samsung Galaxy Tab A in Rusland onthuld (update: nu ook in NL)

De Galaxy Tab A modellen zijn duidelijk geen topmodellen, met een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels, vermoedelijk Qualcomm’s 64 bit Snapdragon 410 processor, een 5 megapixel camera, 16 GB opslagcapaciteit en een plekje voor een microSD kaart.

samsung-galaxy-tab-a-rusland-2 Samsung Galaxy Tab A in Rusland onthuld (update: nu ook in NL)

Uiterlijk hebben de Tab A’s redelijk wat weg van de Galaxy Tab S modellen, alleen is de behuizing met 7,5 millimeter wat dikker. Overigens is de body vervaardigd uit kunststof, en niet – zoals recent heel wat smartphones van Samsung – uit aluminium.

samsung-galaxy-tab-a-rusland-4 Samsung Galaxy Tab A in Rusland onthuld (update: nu ook in NL)

Omgerekend ligt de adviesprijs in Rusland rond de 300 euro – naar Nederlandse maatstaven wat hoog voor de geboden hardware. Maar Rusland is niet Nederland, dus we wachten nog maar even met het trekken van conclusies tot de Galaxy Tab A ook naar ons deel van Europa komt.

(bron, via 1, 2)

Galaxy deal tips

Praat mee