‘Samsung heeft Galaxy Fold gefixt, release voorlopig nog niet in zicht’

Volgens Bloomberg is Samsung nu wel zo'n beetje klaar met het re-designen van de Galaxy Fold. De releasedatum lijkt echter nog niet in zicht – op een vage ‘voor de feestdagen' na.

Galaxy Fold gefixt, releasedatum onbekend

Het blijft druk met nieuws over Samsung's illustere Galaxy Fold. Samsung's mobiele chef gaf onlangs toe dat hij het toestel te snel wilde uitbrengen. En allerlei bronnen buitelen over elkaar om te melden dat de verbeterde Fold bijna klaar is. Ook het Amerikaanse Bloomberg mengt zich nu in het circus.

Volgens hun bronnen zijn de Zuid-Koreanen nu wel zo'n beetje klaar met het fixen van de grootste problemen van het toestel. De kwetsbare beschermlaag van het flexibele display zou nu geïntegreerd zijn in de bezel, zodat je deze er niet meer ‘per ongeluk' af kunt peuteren. Daarnaast is ook de scharnier van het toestel aangepast, zodat het scherm bij het uitvouwen vlakker opent.

Ondanks deze concrete verbeteringen is ook duidelijk dat het toestel voorlopig nog niet in de winkels ligt. Wie hoopt op een her-lancering tegelijk met de Galaxy Note 10 – begin augustus – kan deze hoop beter loslaten. Bloomberg schrijft dat het toestel ‘voor de feestdagen' in de winkel kan liggen. Op dit moment moet het transporteren van de verbeterde onderdelen naar de assemblagelijnen in Vietnam nog beginnen.

Om het allemaal nog ingewikkelder te maken, doet Japan ook nog een duit in het zakje. Een exportverbod in dat land zorgt ervoor dat materialen voor de cruciale display cover niet naar Zuid-Korea kunnen worden geëxporteerd.

Al met al zijn er nog heel wat logistieke hordes die Samsung moet nemen alvorens de Galaxy Fold opnieuw uit te brengen. Vandaar dat Bloomberg's inschatting van een release voor de feestdagen waarschijnlijk niet onrealistisch is. Een beetje zoals we een paar weken geleden al voorspelden, ja. Wie het toestel wil aanschaffen moet voorlopig dus toch nog wat extra geduld tevoorschijn halen.