Samsung Galaxy Watch 4 update verbetert stabiliteit en bediening

Een nieuwe update voor Samsung's Galaxy Watch 4 modellen is nu beschikbaar in Nederland en België. De stabiliteitsupdate verbetert de werking van de ‘ring' op de Watch 4-zonder-draairing.

Galaxy Watch 4 update september 2021: stabiliteit en bediening

De Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic blijken tot nu toe populaire smartwatches te zijn. Al in de pre-order periode gingen er een hoop over de toonbank, en Samsung wil natuurlijk de gebruikerservaring zo goed mogelijk optimaliseren. Een tweede update, nog geen maand na de release, moet daar verder voor zorgen.

Als jij een Galaxy Watch 4 (Classic) hebt, dan kun je nu de 160MB grote update naar firmwareversie R860/870/880/890XXU1BUI5 downloaden. Op de Classic-modellen brengt de update ‘verbeterde systeemstabiliteit en systeembetrouwbaarheid‘ (dank, Marcel!), en op de non-Classic variant wordt bovendien de ‘gebruiksvriendelijkheid verbeterde voor de volgende applicaties of functies: Ring aanraken‘.

De Watch 4 Classic beschikt natuurlijk over een fysieke draairing waarmee je het horloge bedient. Maar de ‘reguliere' Watch 4 heeft alleen een aanraakgevoelige bezel, die dezelfde functie vervult. Deze lijkt na de update inderdaad wat nauwkeuriger en sneller te reageren – aldus een eerste, vlugge indruk na installatie.

Links de update voor de Galaxy Watch 4, rechts voor de Watch 4 Classic

Installatie

Je kunt de update nu downloaden op alle in Nederland en België verkochte Galaxy Watch 4 modellen. Als je niet op de melding wilt wachten die vroeg of laat vanzelf op je telefoon verschijnt, dan ga je in Galaxy Wearable naar het Galaxy Watch 4 scherm, en kies daar Instellingen horloge. Scroll een stukje omlaag, en tik op Update horlogesoftware, om direct te checken of je ‘m al kunt installeren.

Kooptip

Heb jij nog geen Galaxy Watch 4 (Classic), maar overweeg je wel er eentje aan te schaffen? Check dan nu de Galaxy Weeks deal voor een Galaxy Watch 4 met gratis Wireless Charger Duo. Als je t/m 3 oktober bij Samsung zelf een Watch 4 model koopt, dan krijg je de oplader direct meegeleverd met je nieuwe horloge. Check de details van deze deal HIER.

Lees de reacties (2)

  • ik heb op dit moment inderdaad de r870xxu1bui5 echter nog op de security patch van augustus.

  • nou ik heb hem ook echter zou hem niet aanraden. buiten Europa zijn er al weer 2 nieuwe updates geweest en in Nederland zitten we nog met de update van september en een security patch van augustus terwijl het nu oktober is