Samsung Galaxy S8 update van oktober nu in Nederland

Samsung begint met de uitrol van de oktober update voor de Galaxy S8 en S8 Plus in Nederland. Je kunt ‘m installeren op de unbranded toestellen.

Galaxy S8 update oktober 2018

Nog voor de Galaxy S9 is het dus de Galaxy S8 die aan de update van oktober begint. Dat is niet vreemd – een strikte volgorde houden de Zuid-Koreanen zeker bij beveiligingsupdates niet aan, tenslotte. Inmiddels is de update op de S8 en S8 Plus van start gegaan.

En zo rolt er dus een 554MB grote update uit naar firmwareversie G950FXXU4CRJ5 (S8) of G955FXXU4CRJ5 (S8 Plus). Ondanks de omvang van het downloadpakket, wordt toch echt alleen de nieuwste beveiligingspatch geïnstalleerd, namelijk die van oktober. Daarin zitten 49 kleinere en grotere fixes uit Google keuken, voor het Android besturingssysteem. Voor haar eigen applicaties en interface rolt Samsung nog eens 11 fixes uit. Deze dichten onder meer zwakke plekken in de software van het klembord.

Verder vermeldt de changelog van de update nog de gebruikelijke verbeteringen voor prestaties, features en stabiliteit. Details hiervan, en van eventuele bugreparaties geeft Samsung zoals gewoonlijk niet.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is nu direct beschikbaar op de unbranded Galaxy S8 en S8 Plus, in Nederland. Voor de branded toestellen van T-Mobile en Vodafone volgt hij waarschijnlijk in de komende dagen of weken. In België was de oktober patch er al even, maar dan met firmwareversie G950FXXS4CRIA.

Als de update klaar staat voor jouw Galaxy S8 (Plus), dan zal de download vroeg of laat automatisch beginnen. Via Instellingen -> Software-update -> Updates handmatig downloaden kun je zelf direct checken of dit al mogelijk is. Heb jij de nieuwe patch al op jouw S8 geïnstalleerd? Zijn er ook andere veranderingen of vernieuwingen die wij over het hoofd hebben gezien? Laat het ons hieronder dan weten!

PS: regelmatig krijgen wij de vraag of de Galaxy S8 straks ook een update krijgt naar Android 9.0 Pie. Het antwoord op die vraag luidt ‘ja'. Echter, het gaat nog wel even duren voor het zover is. Volg al het nieuws rond die update via ons grote ‘Samsung Galaxy en de Android 9.0 Pie update-overzicht‘.

Lees de reacties (7)

1 2