Samsung Galaxy S8 update van mei nu beschikbaar in Nederland

Vanaf deze ochtend staat de Samsung Galaxy S8 update van mei klaar voor Nederlandse toestellen. Op het moment van schrijven is hij er nog niet Inmiddels is hij er ook voor de S8 Plus.

Galaxy S8 update mei 2019

Nog geen twee geleden kreeg de Galaxy S8 nog de update van de maand april. Die update kwam relatief laat – het was al mei. Vandaag loopt Samsung haar kleine ‘achterstand' weer netjes in, met een gloednieuwe update voor het toestel.

Vandaag brengt een 420MB grote download firmwareversie G950FXXS4DSE1 naar de unbranded Galaxy S8. Er zitten geen grote zichtbare veranderingen in deze update, en de changelog vermeldt expliciet de verbeterde beveiliging. Deze bestaat uit de security patch van mei, met daarin 67 fixes voor het Android besturingssysteem.

Bovendien zijn er ook nog 21 verbeteringen die Samsung zelf uitbrengt voor de One UI interface en applicaties. Daarbij zitten onder meer fixes voor de Galerij en Veilige Map apps. Vooral voor deze laatste werden de laatste tijd al heel wat verbeteringen aangeboden, en ook deze maand is Samsung er dus nog niet klaar mee. Dit keer wordt een manier geblokkeerd om toegang tot de inhoud van de Veilige Map te krijgen via ADB (Android Debug Bridge).

Zoals altijd komen met deze update ook nog de niet nader toegelichte verbeteringen mee, zoals verdere optimalisaties en bugreparaties.

Beschikbaarheid

Je kunt de mei update nu installeren op de unbranded Galaxy S8 (Plus) in Nederland én België. Voor de branded toestellen van T-Mobile en Vodafone is hij er op dit moment nog niet.

Je krijgt vanzelf de melding dat de update klaar staat voor download. Wil je hier niet op wachten? Ga dan via Instellingen naar Software-update en tik op Downloaden en installeren om direct te checken of hij er is voor jouw toestel.

Heb jij de nieuwe update op jouw Galaxy S8 geïnstalleerd? Wat merk jij er verder van?

Lees de reacties (10)

1 2