Samsung Galaxy S22 update van mei nu beschikbaar in Nederland en België

De update van mei rolt nu uit voor de Samsung Galaxy S22 serie in Nederland en België. Behalve de nieuwe patch vermeldt de changelog maar weinig noemenswaardigs. Toch werpen wij natuurlijk een blik, en zijn benieuwd of er stiekem nog meer geoptimaliseerd wordt.

Galaxy S22 update mei 2022

In de ruim 2,5 maand dat de Galaxy S22 serie op de markt is, kregen de toestellen tot nu toe vier firmware-updates. De update vandaag – de vijfde – is de eerste ‘pure' beveiligingsupdate. Dat wil zeggen: het is de eerste update die alleen de beveiliging van de toestellen verbetert.

Voor de Galaxy S22, S22+, en Galaxy S22 Ultra staat sinds vanmorgen namelijk de ruim 200MB grote update met firmwareversie S90*BXXS2AVDB klaar. Het is de ‘S' van security in de versienummering die verklapt dat het hier alleen om een beveiligingsupdate gaat.

En inderdaad, de bijgevoegde changelist is kort maar krachtig: ‘De beveiliging van uw apparaat is verbeterd‘. De patch van mei wordt geïnstalleerd, inclusief 33 verbeteringen voor het Android OS zelf. Daarbij komen ook nog 18 fixes die Samsung voor de eigen One UI interface en applicaties toevoegde. We zien dat de Weer widget wordt bijgeschaafd, evenals een aantal zwakke plekken in de beveiliging van Galaxy Themes.

Natuurlijk brengt een nieuwe firmware toch altijd weer zijn eigen mate van optimalisatie met zich mee. En aangezien dit bij de S22-serie toch nog wel een ‘work in progress'-puntje is, zijn we ook benieuwd naar hoe de nieuwe firmware draait – los van de zichtbare verbeteringen. De komende uren en dagen moet blijken of er op dit vlak iets veranderd is.

Beschikbaarheid

Omdat de Galaxy S22 een van de toestellen is met Samsung's nieuwe firmware-systeem, is de update van vandaag in één klap op veel Europese toestellen beschikbaar. Nederland en België vallen daar ook onder. Toch kan het zijn dat je nog wat moet afwachten als jij jouw S22 direct bij T-Mobile (of Vodafone) gekocht hebt. Het is ons niet helemaal duidelijk welke modellen precies wel, en welke niet meer, ook in branded varianten in omloop zijn. Dus als jij jouw S22, S22+, of S22 Ultra direct bij T-Mobile of Vodafone kocht, en je kunt de update nog niet downloaden, laat het ons hieronder even weten!

In ieder geval krijg je vroeg of laat vanzelf de melding, dat de nieuwe update klaar staat om gedownload te worden op je telefoon. Je kunt ook altijd handmatig de beschikbaarheid checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update binnen, en kom je toch nog meer veranderingen tegen? Hoe is de optimalisatie van de nieuwe firmware op jouw toestel, wat betreft en snelheid en energieverbruik?

Lees de reacties (5)

  • paar dagen geleden okal een 1.5gb update! de s22 word dus goed geoptimaliseerd en beveiliging update is dus ook weer netjes aan de beurt. top

  • In thuisland Korea heeft de s22 serie nog een update gehad die de camera zou verbeteren. Die hebben wij hier niet gezien tot op heden. S90*NKSS1AVDC.
    Wij blijven met de update van vandaag op S90*BXXS2AVDB steken.