Samsung Galaxy S21 update van de januari beschikbaar in Nederland

Samsung rolt de update van januari uit naar de Galaxy S21 serie in Nederland. Althans, de S21, S21+, en S21 Ultra zijn de eerste telefoons die de upgrade krijgen in ons land.

Galaxy S21 update januari 2023

Het is altijd weer een verrassing welke telefoon dit keer als eerste Samsung's nieuwe beveiligingspatch ontvangt. Want dat is lang niet altijd simpelweg het meest recente topmodel. De spits wordt dit keer afgebeten door de Galaxy S21 serie: het zijn de eerste Samsung telefoons die de eerste patch van 2023 krijgen.

Als een van de weinige landen in Europa – op het moment van schrijven – kun je in Nederland nu dus al de Galaxy S21 updaten naar firmwareversie G99xBXXS5DVL3. De download is net geen 240MB groot. Zoals de ‘S' al aangeeft, is dit een update die alleen de beveiliging – Security jaja – bijwerkt. Je hoeft dus geen zichtbare of functionele veranderingen te verwachten.

De update bevat dit keer geen enkele fix die als ‘kritiek' wordt aangemerkt. Wel zijn er verbeteringen voor – onder meer – Knox-beveiliging en de Veilige Map, en voor NFC en de Wi-Fi verbinding.

Beschikbaarheid

Soms volgt de Nederlandse update enige tijd nadat deze al in andere Europese landen beschikbaar kwam. Dit keer is het omgekeerd: Nederland hoort bij een klein handje vol landen waar je de nieuwe update al kunt installeren op de Galaxy S21, S21+, en S21 Ultra. Je kunt ‘m OTA downloaden op alle unbranded modellen.

Op branded toestelversies van Vodafone en T-Mobile, en op Belgische toestellen kun je ‘m nu nog niet binnenhalen. Daar zal op korte termijn vast verandering in komen, maar nu is geduld nog even een schone zaak. En zoals gebruikelijk volgt de Galaxy S21 FE een geheel eigen koers, die pas later naar de patch van januari voert.

Als je niet wilt wachten tot je een automatische updatemelding krijgt, kun je de beschikbaarheid altijd handmatig checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (2)