Is jouw Samsung Galaxy S21 accu sneller leeg na de februari update? (aanvulling: nieuwe update beschikbaar)

De accu van de Samsung Galaxy S21 loopt in sommige gevallen sneller leeg na de recente update van februari. Althans, dat horen wij uit verschillende richtingen.

Aanvulling 13 februari: de nieuwe update – firmware G99*BXXU1AUB6 – is nu in Nederland en België beschikbaar. Zie onderaan dit artikel voor meer info.

Galaxy S21 accu sneller leeg na update

In menig review worden de verschillende Galaxy S21 modellen geprezen om hun uitstekende accuduur. Echter, eerder deze week arriveerde de update van februari op de Galaxy S21 serie. Sindsdien hoorden wij van verschillende gebruik(st)ers dat de accuduur na de update niet meer zo is als ervoor.

Niet alleen een aantal Nederlandse gebruik(st)ers maakte ons attent op de kwestie. Ook op grote internationale fora zoals XDA en Reddit duiken klachten op. Het lijkt daarbij vooral te gaan om een flink hoger energieverbruik als de telefoon niet gebruikt wordt – bijvoorbeeld 's nachts. Op onze redactionele Galaxy S21 Ultra hebben we hier vooralsnog geen last van.

Toch lijkt het erop dat het batterij-probleem op de Galaxy S21, de S21 Plus, én de S21 Ultra optreedt. Bovendien meldden gebruikers dat het terug zetten naar de fabrieksinstellingen het probleem niet verhelpt. Er is dus echt sprake van een bug in de firmware zelf – firmwareversie G99*BXXU1AUB3 om precies te zijn.

De oplossing (aanvulling)

Daarmee is ook direct duidelijk wat de oplossing is: een nieuwe update, met een nieuwe firmware waar de bug verholpen is. Samsung is inmiddels op de hoogte van het probleem, en werkt naar verluid al aan een oplossing.

Aanvulling: een nieuwe, 257MB grote update met firmwareversie G99*BXXU1AUB6 rolt iinmiddels uit.

Heb jij de nieuwe update al gedownload en geïnstalleerd op jouw Galaxy S21? Merk je of het batterijverbruik inderdaad beter is nu?

(Dank aan iedereen die het ons meldde, en tevens via)

Lees de reacties (21)

  • Mijn nieuwe S21 (aangekocht 11/02) loopt idd heel snel leeg. Hoop dat er snel een oplossing komt. Het toestel is duur genoeg. Voor de rest tot nu toe tevreden.

  • Ik heb de update binnen op mijn Samsumg galaxy s21 plus. Ik ben erg benieuwd. Hopelijk meer schermtijd

    • Mijn batterij loopt ook snel leeg. Tel net gisteren binnen gekregen.

      Verder vreemd dat de oplader van de S10 niet voor te gebruiken is.

  • Ik heb de s21 plus maar heb nog steeds de oude versie en krijg ook nog geen nieuwe binnen...heel raar...elke dag maar proberen te updaten...

1 2 3 4