Samsung Galaxy S20 FE krijgt ook update van december

De Galaxy S20 FE sluit zich aan in de rij met Samsung telefoons die deze week de update van december ontvangen. Wie op Android 11 hoopt moet nog wat geduld hebben.

Galaxy S20 FE update december 2020

Samsung heeft het er deze week maar druk mee. De uitrol van Android 11 voor de Galaxy S20, S20+, en S20 Ultra ging gisteren van start. En voor een hoop andere toestellen kwam tegelijkertijd een update met alleen de nieuwste beveiligingspatch uit – waaronder dus ook de Galaxy S20 FE. Of beter gezegd: voor de 5G-versie van het toestel, tot nu toe.

Voor dat toestel staat een 165MB grote update klaar om gedownload te worden. Deze bevat firmwareversie G781BXXS1ATL1, en brengt eigenlijk maar een concrete verbetering: de security patch van december. Aan de werking van het touchscreen van de Galaxy S20 FE wordt in deze update niet gesleuteld.

Zoals we de afgelopen dagen al vaker aanstipten: Samsung en Google hebben nog steeds geen informatie over de nieuwe patch gepubliceerd. Op welke punten de beveiliging van het Android OS en One UI bijgeschaafd wordt, weten we dus nog niet.

Duidelijk is ook dat de update dus nog géén Android 11 bevat. Niet duidelijk is, wanneer Samsung deze naar de S20 FE wil brengen. Dat de andere toestellen in de S20 serie ‘m deze maand krijgen is inmiddels meer dan duidelijk. Maar zelfs in haar eigen persbericht bij de aankondiging van de grote upgrade noemt Samsung het toestel niet.

Er zijn geruchten dat de Galaxy S20 FE de upgrade later deze maand krijgt. Bij gebrek aan verdere informatie is er maar één manier om uit te vinden of deze kloppen: afwachten.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is OTA beschikbaar op de unbranded Galaxy S20 FE 5G (SM-G781B) in Nederland én België. Heb jij een S20 FE 4G (SM-G780F), en/of een branded toestel van Vodafone? Ook dan moet je nog wat geduld hebben. Voor deze modellen is de december patch op dit moment nog niet beschikbaar.

(Dank, Willem!)

Lees de reacties (4)

  • Er is een gerucht dat Android 11 eind deze maand komt en gefaseerd uitrolt naar diverse landen. Afwachten maar. Op zich heb ik mindere ervaringen met grote updates, dus hopelijk word ik blij verrast :)

  • Helaas geen pakjes avond voor de 4g variant :(

    Mijn accu van m'n s20fe 4g gaat enorm snel leeg.

    Iemand anders die dit ook opvalt?

    • Ik heb rond de 6 uur schermtijd en meestal 1x per 3 a 4 dagen opladen. Ik heb hier geen last van ?

    • Ik heb sinds 1,5 week ook een S20 FE 4G.
      Ik haal met moeite 5 uur sot.
      Had hdm ik spaarstand aan, donker thema en apps direct afsluiten.

      Ik doe alleen maar browsen.

      Hiervoor had ik een Galaxy A50 en daar kon ik makkelijk de hele dag mee incl 1,5 uur hotspot, 1 uur navigeren. 1,5 uur bluetooth muziek luisteren. Facebook, whattsapp etc.

      Hoop dat de update snel komt en de problemen dan verholpen zijn.
      Ik mag het toestel nog retour doen.