Samsung Galaxy S20 FE krijgt Android 11 update in Nederland (aanvulling: 4G en 5G nu)

Veel eerder dan beloofd, rolt Samsung nu de Android 11 update uit voor de Galaxy S20 FE in Nederland. Als eerst komt de 5G-variant van het toestel aan de beurt. Aanvulling 28-12: ook voor de 4G-versie rolt de update nu uit (dank, Daniël).

Galaxy S20 FE update: Android 11 en One UI 3 in Nederland

Eerder deze maand stelde Samsung de Android 11 update op de Galaxy S20, S20+, en S20 Ultra al beschikbaar. Toen kwam natuurlijk al snel de vraag: wanneer kun je ‘m op de Galaxy S20 FE installeren? Samsung's eigen antwoord stelde toch wel een beetje teleur: vanaf februari. Echter, soms gaan dingen sneller dan verwacht.

Na de update eind vorige week elders in Europa al van start ging, kun je ‘m vandaag ook op de eerste Nederlandse toestellen installeren. Om precies te zijn is het de 5G-variant van de Galaxy S20 FE waarop nu firmwareversie G781BXXU1BTL4 klaar staat voor download. Met de 2090MB grote update installeer je dus inderdaad Android 11 en One UI 3 op jouw toestel. Aanvulling: voor de 4G-variant (SM-G780F) komt firmwareversie G780FXXU1BTL1, in een 1932MB grote download.

De upgrade brengt alle vernieuwingen van One UI 3 mee, waaronder het transparante Meldingenvenster, verbeterd Apparaatonderhoud, de nieuwe Spaarstand, de Tikken om te slapen functie – en nog veel meer. Check eventueel ook onze preview van Android 11 op de Galaxy S20. De Galaxy S20 FE had eerder al de patch van december ontvangen.

Hou er bij de installatie van deze grote upgrade rekening mee, dat jouw telefoon de eerste tijd meer energie verbruikt. Dat is normaal, en hoort bij hoe het Android besturingssysteem werkt. Na enige uren of dagen is heeft het nieuwe systeem zich opnieuw geoptimaliseerd, en zal het energieverbruik normaliseren. Lees eventueel nog meer tips voor voorbereiding en installatie van Android 11 op jouw Galaxy.

Beschikbaarheid

Zoals we al aanstipten, is het de S20 FE met 5G-connectiviteit (SM-G781B) die nu begint aan de update naar Android 11. Je kunt ‘m OTA downloaden op Nederlandse en Belgische unbranded toestellen, en op Vodafone's branded model.

Heb jij de Galaxy S20 FE 4G (SM-G780F)? Dan moet je nog even geduld hebben. Voor deze toestelvariant rolt de upgrade elders al uit – maar nog niet in Nederland of België. Dan zit je vanaf nu, 28 december, ook goed. Voor deze versie rolt hij nu ook uit in Nederland en België.

Heb jij de update al binnen op jouw S20 FE? Is alles goed verlopen? Kom je nog bugs tegen na installatie?

Fijne kerst, in ieder geval!

(Dank, Willem!)

Lees de reacties (5)

  • Wat een mooie kerstverrassing. Ik heb de update inmiddels gedownload op mijn S20 FE 5G.. Ik hoor wisselende reacties, dus ben erg benieuwd.

  • Heb sinds de update een paar dagen geleden geen 5G meer op mijn S20 plus. ( T-mobile)
    Iemand een idee voor een oplossing.

  • Helaas is er weer eens een probleem opgedoken na de update. De playstore geeft continu de foutmelding fout DF-DFERH-01. 2x hardreset. Cache playstire wissen, gedwongen stoppen en goohle account verwijderen lost niets op. Het zal ns meteen goed gaan.