Samsung Galaxy A72: meer specs en kleuren (4G model)

Eindelijk komen we meer te weten over het kloppende hart van Samsung's aankomende Galaxy A72. We zien specs van het 4G model, de SM-A725F in de database van benchmark Geekbench. Bovendien kwamen we de kleuren te weten waarin je ‘m straks kunt kopen.

Galaxy A72 specs: Snapdragon 720G

Langzaam maar zeker komen meer technische details van Samsung's grootste A-serie telefoon voor 2021 bovendrijven. Vorige week verklapten wij al de belangrijkste camera eigenschappen, én zagen we het eerste beeldmateriaal. Maar de processor bleef nog onbekend.

Zoals zovaak, is het de benchmark Geekbench waar de eerste technische specificaties op dat vlak te vinden zijn. Daar duikt nu namelijk de Galaxy A72 4G op, met modelnummer SM-A725F. De vermelding laat zien, dat het toestel uitgerust is met Qualcomm's Snagdragon 720G, codenaam Atoll. Dit is exact dezelfde soc die straks ook in de Galaxy A52 4G zal zitten, zo bleek onlangs al.

En net als in de A52, zien we dat de geteste Galaxy A72 over 8GB RAM gaat beschikken. Uiteraard draait de telefoon straks op Android 11, maar dit laatste mag geen verrassing heten.

Meer details, kleuren

We weten dat de Galaxy A72 over een 64 megapixel hoofdcamera zal beschikken. Deze wordt bijgestaan door een 12MP groothoeklens, een 5MP macrocamera, en een 5MP dieptesensor.

De Galaxy A72 verschijnt – net als de Galaxy A32 en A52 – in uitvoeringen zonder en mét 5G op de markt. Wij vermoeden dat beide uitvoeringen ook hier in West-Europa in de winkels komen te liggen, al kunnen we op dit moment alleen de komst van het 4G-model echt bevestigen.

Deze Galaxy A72 4G zal hier straks verschijnen in het wit, zwart, blauw, en licht paars (violet). Prijzen weten we nog niet, maar wij gaan er vanuit dat Samsung het toestel min of meer tegelijk met de A32 en A52 zal presenteren. De kans dat dit nog in 2020 gebeurt slinkt met de dag – maar mogelijk gebeurt het gewoon vroeg in 2021, al dan niet samen met de Galaxy S21 serie.