Samsung Galaxy S20 en Note 20 krijgen binnenkort meer S21 camerafuncties

Samsung brengt nieuwe camerafeatures naar de Galaxy S20 en Note 20 serie, o.a. voor de Portret, Pro, en Nacht stand. De update die dat doet rolt vanaf vanmorgen elders al uit – maar hier nog even niet.

Galaxy S20 en Note 20 krijgen meer S21 camerafuncties

Hoewel de Galaxy S20 en Galaxy Note 20 beide de upgrade naar One UI 3.1 al kregen, heeft Samsung nog meer in petto voor de toestellen. Dat blijkt uit het verschijnen van een flinke nieuwe update in Duitsland. Deze brengt een aantal snufjes van de camera van de Galaxy S21 naar de voorganger-modellen.

Daar is sinds vandaag een update beschikbaar van ruim 500MB op de Galaxy S20 Ultra. Voor de Note 20 Ultra staat zelfs een download klaar van meer dan 1000MB. Op beide toestellen vermeldt de changelog alleen maar ‘Verbeterde prestaties – camera‘. Hier schuilen echter nogal wat veranderingen.

Zo wordt de Portret camerastand – voor One UI 3.x bekend als Live focus – uitgebreid. Bij weinig licht verschijnt vanzelf de optie om een speciale Nacht stand in te schakelen, zonder dat je de Portret modus verlaat. Bovendien krijgt de Portret stand nieuwe effecten: Studio, Mono Laag, Mono Hoog, en Achtergrond.

In de Pro camerastand kun je nu ook gebruik maken van de groothoeklens. En last but not least krijgt de normale Nacht modus de optie om te switchen tussen maximale of automatische belichting.

Ook nu krijgen de toestellen niet de Director's View functie van de Galaxy S21 serie. Samsung heeft kennelijk echt besloten dat deze modus exclusief blijft voor de nieuwe toestellen.

Wanneer in Nederland?

Zoals we al schreven, is de update met de nieuwe camerafuncties nu nog niet in Nederland of België beschikbaar. Wij weten natuurlijk niet wanneer dat wel het geval zal zijn, maar houden er rekening mee dat je niet al te lang hoeft te wachten. De update is vandaag namelijk gestart in Duitsland. Meestal volgen updates voor Samsung telefoons hier vrij vlot nadat Duitse toestellen bijgewerkt werden, tenslotte.