Samsung Galaxy S10 update van oktober komt aan in Nederland

Samsung geeft het startschot voor de Galaxy S10 update van oktober. Op de eerste toestellen kun je ‘m nu direct OTA downloaden en installeren.

Galaxy S10 update oktober 2020

Eerder vanochtend schreven we al over Samsung's oktober update, en hoe deze de beveiliging van je telefoon zal verbeteren. Daarbij merkten we op dat een aantal toestellen op het punt staat de nieuwe patch te ontvangen. Een daarvan was de Galaxy S10.

En inderdaad, op de eerste toestellen kun je de nieuwe update nu installeren. Een ongeveer 140MB grote download brengt firmwareversie G97*FXXS9DTI8. De lijst met wijzigingen is beperkt: alleen de beveiliging wordt verbeterd. Praktisch gezien wil dat zeggen dat de patch van oktober op het toestel geïnstalleerd wordt. Deze bevat 41 verbeteringen voor het Android OS zelf, en 21 fixes voor Samsung's eigen software.

Zichtbare veranderingen kwamen wij zo gauw niet tegen op onze redactionele Galaxy S10. Dat is niet gek – met de One UI 2.5 upgrade vers achter de kiezen, gaat het nog even duren voor er echt weer nieuwe features naar de Galaxy S10-serie komen. Het wachten is – wat dit betreft – de Android 11 upgrade en One UI 3.0. Maar dat gaat nog maanden duren.

Beschikbaarheid

Op dit moment kun je de update al OTA – Over The Air – downloaden op de Galaxy S10 Plus. Bovendien is hij via Smart Switch al beschikbaar op de Galaxy S10e. Dit geldt voor unbranded toestellen in Nederland én in Belgie.

Wij verwachten dat de update later vandaag – of uiterlijk morgen – ook uit komt voor de Galaxy S10-zonder-toevoegingen-aan-de-naam. En later deze maand verschijnt hij uiteraard op de verschillende branded toestelvarianten van Vodafone en T-Mobile.

Op de Galaxy S10 Lite verschijnt de update straks ook, maar dat toestel volgt zijn eigen schema.

Heb jij de update op jouw Galaxy S10 geinstalleerd? Kom je toch nog meer veranderingen tegen?

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (4)