Samsung Galaxy S10 (Plus) renders tonen opvallend Infinity-O scherm (update)

Een eerste set renders van de Samsung Galaxy S10 toont het opvallende design met een ‘Infinity-O' display. In feite zien we hier de Galaxy S10 Plus – de grootste versie van het toestel, met een dual front camera. Update: de eerste renders bleken incorrect, zoals de bron ervan toegaf. Een nieuwe set renders moet wél de S10 Plus tonen zoals deze momenteel in de planning zit. Dat nemen we voor het gemak dan maar even aan. We hebben alle afbeeldingen in het onderstaande artikel vervangen voor de nieuwe en verbeterde versies.

Samsung Galaxy S10 renders

Het is nog wat vroeg: de lancering van de Galaxy S10 wordt pas over een paar maanden verwacht. Maar nu al duiken de eerste afbeeldingen op van de grote variant van het toestel. Het design is…. laten we zeggen: opvallend. Al geruime tijd vermijdt Samung het gebruik van notches, maar nu zien we dan een ‘Infinity-O' scherm. De ‘O' is het gat waarin de frontcamera's zitten – twee, in dit geval. Als de geruchten kloppen heeft deze Galaxy S10 een display met een diagonaal van maarliefst 6,44 inch.

Aan de achterkant van het toestel zien we de verwachte triple quadruple camera module en géén vingerafdruksensor. Deze zit namelijk inderdaad in het scherm zelf ingebakken, en is vermoedelijk van het ultrasone type dat ook werkt als het scherm géén licht geeft. Onderop het toestel zit de USB type-C connector naast de 3,5 millimeter hoofdtelefoonaansluiting die ook in de S10 dus van de partij is. De getoonde kleurengradient komt uit de fantasie van de maker van de renders, en is dus speculatief.

De getoonde Galaxy S10 Plus zou 157,5 bij 75 bij 7,8 millimeter meten. De cameramodule steekt nog ongeveer een millimeter uit. Daarnaast zien we de normale knoppen in de zijkant, inclusief Bixby toets. De rest van het design lijkt toch gewoon voort te borduren op dat van de Galaxy S8 en S9, als komt er als het goed is ook een ‘platte' Galaxy S10 zonder dual-edge scherm.

Is dit alles?

Update: eerder toonden we ons wat teleurgesteld in het design van de Galaxy S10 (Plus). De nieuwe renders zien er wat ons betreft al weer een heel stuk beter uit. Of in ieder geval: nu komt het hele idee van een hogere screen-to-body-ratio een stuk beter uit de verf. Het gat blijft een kwestie van smaak.

Uiteindelijk zal veel afhangen van hoe Samsung precies de dual frontcamera in het Infinity-O display integreert. Is het zo droog als op de hier getoonde renders? Of ziet het er straks toch allemaal wat mooier afgewerkt uit? Dat komen we pas te weten als Samsung de Galaxy S10 daadwerkelijk lanceert. Dit gaat naar alle waarschijnlijkheid eind februari gebeuren, vlak voor het Mobile World Congress dat op de 25e van die maand begint.

Wat vind jij van Samsung's camera-in-een-gat-benadering? Mooi, lelijk, of vooral een kwestie van wennen?

Lees de reacties (1)

  • Wanneer de camera-in-een-gat-benadering werkelijkheid wordt zoals nu afgebeeld dan ga ik heroverwegen om de S10 aan te schaffen, want dat ligt nu in de planning. Ik vind het er echt heel lelijk uit zien...