Samsung Galaxy Note 9 krijgt nu juni update met One UI 2.1 in Nederland

We verwachtten ‘m al, en nu is ‘ie er: de update naar One UI 2.1 voor de Galaxy Note 9. Samsung rolt de update – die veel nieuwe functies bevat – vanaf vandaag ook in Nederland uit.

Galaxy Note 9 update juni 2020: One UI 2.1

Het was al een tijdje duidelijk dat Samsung ook haar topmodellen uit 2018 – Galaxy S9 en Galayx Note 9 – een upgrade naar One UI 2.1 gaat geven. Iets minder dan twee weken geleden ging die upgrade van start op de Duitse Note 9, en nu waait hij dan ook ons land binnen.

Een meer dan 1250MB grote update brengt firmwareversie N960FXXU5ETF5 naar de Note 9. Daarmee krijg je op de eerste plaats natuurlijk de beveiligingspatch van de maand juni. Deze bevat onder meer verbeteringen voor de beveiliging van de DeX-modus, voor de Veilige Map, en voor het startscherm van de One UI-interface.

Interessanter zijn de nieuwe features die One UI 2.1 met zich meebrengt. We zien de Quick Share en Music Share functies, een verbeterd keyboard – inclusief Undo en Redo acties, Samsung Pass intergratie en meer –  en een bijgewerkte AR Emoji functie. In de Galerij vind je Snel bijsnijden, en de optie om op elkaar lijkende foto's te groeperen om je albums overzichtelijker te maken. Ook krijg de optie om opnames te zoeken op datum of locatie.

Ook op cameragebied zijn er nieuwe dingen te beleven. De Galaxy Note 9 krijgt de Enkele opname stand en een Professionele video modus. Bovendien krijg je de nieuwe Mijn filters, Selfietint en AR-zone, en wordt de Nacht-modus verbeterd. Al deze snufjes maakten eerder dit jaar hun debuut op de Galaxy S20-serie, en sijpelen nu dus door naar de topmodellen van twee jaar geleden.

Beschikbaarheid

Je kunt de One UI 2.1 nu direct, OTA, installeren als je een Nederlandse of Belgische unbranded Galaxy Note 9 hebt. Voor de branded toestellen van Vodafone en T-Mobile is hij op het moment van schrijven nog niet beschikbaar – maar hij komt ook naar deze toestellen.

Zodra de update klaar staat voor jouw toestel, krijg je een melding dat je ‘m kunt downloaden. Je kunt altijd zelf ook checken via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij deze update op jouw Note 9 geïnstalleerd? Kom je nog meer vernieuwingen tegen? Duiken er na installatie bugs op? Laat het ons hieronder weten!

PS: wij verwachten dezelfde update op korte termijn ook op de unbranded Galaxy S9.

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (2)

  • Update werkt niet !
    Ik heb nog steeds mei beveiligings patch en one ui 2.0 ! ! ! Juni en one ui 2.1 is er op heden 12 juli 2020 er nog steeds niet ! Ik Ik lees momenteel dat juli 2020 beveiliging patch er al aankomt !