Samsung Galaxy Note 9 camera update nu beschikbaar in Nederland

Samsung rolt vandaag een nieuwe update uit voor de Galaxy Note 9. De eerder besproken update brengt een extra selfiemodus voor de camera, maar geen nieuwe beveiligingspatch. Wel kun je nu ook een tijdschema instellen voor de Nachtstand.

Galaxy Note 9 update met nieuwe selfiemodus camera

Afgelopen dinsdag schreven we dat een nieuwe update voor de Galaxy Note 9 in de pijpleiding zit. De update zou een 68 graden modus voor de frontcamera brengen, en geen verdere beveiligingspatch. En verhip, twee dagen later is het alweer zover. Je kunt nu firmwareversie N960FXXU2CSDE downloadn op je Nederlandse Note 9 – gewicht: 518MB schoon aan de haak.

En zoals verwacht brengt de update – ondanks de vermelding in de changelist – géén nieuwe beveiligingspatch. Deze blijft bij 1 april, zoals na de vorige update van een paar weken terug. Het is vooral de camerafirmware die bijgewerkt wordt. Als je de camera app start, en naar de frontcamera switch, zie je nu twee opnameopties voor de normale Foto-stand. De een is de vertrouwde met een beeldhoek van 80 graden. Nieuw is de ietwat ingezoomde stand met een beeldhoek van 68 graden. Deze maakte zijn debuut eerder dit jaar op de Galaxy S10, en komt na de Galaxy S9 nu dus ook naar de Note 9.

Aangepaste planning Nachtstand

Verder meldt de changelist nog de bekende optimalisaties en bugreparaties, waarvan wij dan weer niet precies weten wat er achter de schermen gebeurt. Wel duidelijk is dat je na deze update eindelijk ook een tijdschema voor de Nachtstand kunt instellen. Leg je vinger wat langer op de Nachtstand snelkoppeling, en je kunt nu een Aangepaste planning instellen. Deze functie zat op veel Galaxy toestellen sinds de grote Android 9 upgrade, maar op de Note 9 wordt hij dus nu pas toegevoegd.

Beschikbaarheid

Je nieuwe Galaxy Note 9 is nu direct OTA – Over The Air – beschikbaar voor unbranded toestellen. Op de Belgische Note 9 en op branded modellen van Vodafone en T-Mobile is hij op het moment van schrijven nog niet beschikbaar. Dat is, echter, een kwestie van tijd. Je merkt het vanzelf wanneer je een melding krijgt van de update, maar je kunt ook gelijk checken. Ga via Instellingen naar Software-update en tik op Downloaden en installeren.

Heb jij de update geïnstalleerd? Wat vind je van de nieuwe selfiestand? Ben je nog andere veranderingen tegengekomen? Laat het ons hieronder weten!

(Dank aan iedereen die het meldde!)