Samsung Galaxy Note 8 krijgt juni update met QR-code scanner in de camera

Samsung brengt de nieuwe QR-code scanner ook naar de camera van de Galaxy Note 8. Deze wordt samen met de security patch geïnstalleerd in de update die nu in Nederland uitrolt.

Galaxy Note 8 update juni 2019

Vandaag start Samsung dan eindelijk de juni update voor de Galaxy Note 8. In ons land krijgt het toestel een flinke update naar firmwareversie N950FXXU6DSF6. Daarin zit allereerst de beveiligingspatch van juni, inclusief 28 verbeteringen uit Google's softwareafdeling en 11 stuks voor Samsung's eigen One UI omgeving.

Bovendien krijgt de Galaxy Note 8 een nieuwe camera-feature die recent ook al naar toestellen als de Galaxy S10. S9 en de Note 9 kwam. In de automatische Foto-modus kun je na deze update direct QR-codes scannen. Op ons toestel moesten we de functie nog wel eerst zelf inschakelen. Dit doe je in de Camera-instellingen, onder het nieuwe kopje Intelligente functies.

Al met al is dit natuurlijk geen wereldverbeterende functie, maar wij zeggen geen nee tegen nieuwe features die zomaar met een willekeurige update binnen komen dwarrelen.

Verder bevat de update ook nog de bekende, maar niet nader gespecificeerde optimalisaties en bugreparaties. Wij konden echt zo gauw geen verdere, zichtbare veranderingen ontdekken na installatie van de nieuwe firmware.

Beschikbaarheid

De update is vanaf nu beschikbaar op de Nederlandse unbranded Galaxy Note 8 – op toestellen, dus, die niet direct bij Vodafone of T-Mobile werden aangeschaft. Heb jij jouw model wel bij een van deze provider gekocht? Dan moet je nog even afwachten tot de nieuwe software ook voor jouw telefoon klaar staat.

De Belgische Galaxy Note 8 is om onbekende redenen op dit moment nog niet verder dan de security patch van april. Het is ons niet duidelijk waarom het toestel geen mei-patch kreeg, maar we kunnen wel bevestigen dat de nieuwe update in aantocht lijkt te zijn.

Zodra de update voor jouw Note 8 gereed is voor download, ontvang je vanzelf een melding. Je kunt de beschikbaarheid altijd direct controleren als je via de Instellingen naar Software-update gaat, en daar op Downloaden en installeren tikt.

Heb jij de nieuwe update op jouw Note 8 geinstalleerd? Heb je nog meer vernieuwingen danwel veranderingen ontdekt? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (3)

  • Sinds ik deze update heb geinstaleerd, werkt mijn android auto (op mijn entertainment set in de auto) erg slecht. Commando "ok google" wordt praktisch niet herkend. Als ik op microfoontje klik, dan registreerd de assistent pas na 3 pogingen het commando.
    Ook play music in android auto speelt maar 5 seconden en geeft een melding "Google Play Music doesn’t seem to be working right now”

    Heb dit allemaal na de laatste update :(