Vodafone branded Samsung Galaxy Note 3 krijgt Android 5.0 Lollipop (update: nu ook in Nederland)

Update: Inmiddels is de Lollipop update ook beschikbaar voor Nederlandse Galaxy Note 3 gebruik(st)ers met een branded toestel van Vodafone. Ook in ons land is het begin er dus. Hopelijk volgt de update voor de unbranded Note 3 – evenals die voor andere providers – op korte termijn. Heb jij de update al geinstalleerd? Deel hieronder jouw ervaringen!

En omdat het om een fikse update gaat, verloopt deze niet altijd zonder hobbels. Check daarom onze Android 5.0 Lollipop update tips voor je Galaxy – je leest daar onder meer hoe je je toestel op stil zet, wat je kunt doen met crashende apps, of haperende WiFi verbindingen, en meer.

Oorspronkelijk bericht: Natúúrlijk krijgt de Galaxy Note 4 de update naar Android 5.0 Lollipop vóór de Galaxy Note 3, zo gaan die dingen toch? Nou, dat blijkt dus  wel weer mee te vallen. Ging in Rusland de update voor de laatste zelfs nog voor die van de Note 4 van start, vandaag arriveren in Duitsland de Lollipop updates voor beide toestellen gelijktijdig.

En zo komt het dus dat Duitse Galaxy Note 3 gebruik(st)ers met een Vodafone branded toestel de update naar Android 5.0 Lollipop kunnen installerren. Daarmee is dus tevens gezegd dat we in Nederland nog heel even geduld moeten hebben, maar nu onze Oosterburen ‘m hebben lijkt ook een officiële update in ons land niet ver weg meer.

Als je weet hoe het werk, kun je natuurlijk ook nu zelf al aan de slag gaan – een Duitse Note 3 firmware kun je tenslotte probleemloos op een Nederlands toestel flashen. Voor de benodigdheden kun je zoals altijd terecht op de firmwaresectie van Sammobile.

Op korte termijn zullen wij in ieder geval alvast een blik werpen op onze spoedig van lollies voorziene Note 3. De eerste indrukken lees je dan uiteraard hier op GalaxyClub.nl. Dat spreekt voor zich.

(dank, Henk, voor de schermafbeelding!)

Lees de reacties (49)

  • Nu snel de unbranded versie graag! Iemand enige ervaring met hoeveel tijd er meestal tussen zit bij updates van branded en unbranded?

    • Kan vanalles zijn. Van een paar uur verschil, tot een paar weken. Vroeger kwamen de unbranded updates meestal als eerste, maar ook dat is tegenwoordig geen regel meer. Lastig te voorspellen dus...

      • Dan hoop ik maar op een paar uur..wilde eerst flashen met odin maar bij mn s4mini was ik toen bij de ontwikkelaars opties iets vergeten aan te vinken en toen liep hij helemaal vast. Deze opties kan ik op mn note niet eens vinden..enig idee waar dat zit?

        • Developer opties kan je unlocken door bij Toestel-info ongeveer 6 keer op Buildnummer te drukken :)

    • Ik heb de lollipop update vorige week zaterdag al OTA op m'n Note 3 (unbranded) binnen gekregen. Draait prima, wel even wennen.

  • Heb de nieuwe update ook binnen voor de gelaxy s5 mooi shit dat ik de gsm niet ff snel op stil kan zetten het is nu trillen of geluid.En ook jammer nu die witte achtergronden doet je zeer aan de ogen het is nu ook groter geworden nee het zal met sommige dingen een verbetering zijn maar ik zie het niet.

    • mee eens, mijn s5 is duidelijk een heeel stuk trager en de batterij gaat ineens krap een dag mee ipv ruim 2 dagen

  • Samsung

    De verwachting is dat Samsung al zijn topmodellen en andere toestellen die in het afgelopen jaar zijn verschenen, gaat bijwerken naar Lollipop. Precieze data zijn echter nog niet bekend.

    Galaxy Note 4 (uitrol deels gestart)
    Galaxy Note 3 (uitrol deels gestart)
    Galaxy Note 2 (update komt, datum onbekend)
    Galaxy Note 10.1 (2013/2014) (update komt, datum onbekend)
    Galaxy S5 (uitrol reeds gestart)
    Galaxy S5 Mini (verwacht in februari)
    Galaxy S4 (verwacht in februari)
    Galaxy S4 Mini (verwacht in februari)
    Galaxy S3 4G (update komt, datum onbekend)
    Galaxy Alpha (verwacht in februari)
    Galaxy Tab S 10.5 (update komt, datum onbekend)
    Galaxy Tab S 8.4 (update komt, datum onbekend)
    Galaxy Tab 4 (nog niet bekend)

1 2 3 7
Gerelateerde artikelen