Samsung start Android 5.0 Lollipop update Galaxy Note 3 (in Rusland)

Tegen de verwachting, en dus vrij verrassend, is vanochtend in Rusland de Android 5.0 Lollipop update voor de Galaxy Note 3 van start gegaan.

samsung-galaxy-note-3-android-5-0-lollipop-preview-1 Samsung start Android 5.0 Lollipop update Galaxy Note 3 (in Rusland)

Nu Android 5.0 in de meeste landen beschikbaar is op de Galaxy S5, lijkt het volgende toestel dat aan de beurt komt de Galaxy Note 4. Desondanks is het de Russische variant van de Galaxy Note 3 die nu de stap naar de nieuwste versie van het besturingssysteem zet. Via Samsung’s Kies programma is de nieuwe software voor het toestel daar sinds deze morgen te installeren.

Voordat menig doe-het-zelf-hartje nu sneller gaat kloppen: helaas heeft de Russische Note 3 – modelcode SM-N900 – een andere processor dan de toestelvariant die hier te koop is, met modelcode SM-N9005. Dat betekent dat je de officiële firmware van dat toestel niet klakkeloos op een Nederlandse Note 3 kunt flashen.

Al met al komt voor Nederlandse gebruik(st)ers dus alsnog neer op het bekende ‘even geduld’ nog. Het zou ons zelfs niet verbazen als hier alsnog de Note 4 als eerste een lolly krijgt. Maar bij deze weet je in ieder geval dat de update ergens al van start is gegaan.

Voor nu kun je natuurlijk ook zelf al een testversie van de nieuwe software op je Note 3 installeren, mits je weet wat je doet. Eerder al kon je een preview van de update op de Galaxy Note 3 zien.

(bron)

Beste Galaxy Note 3 deals per provider

Reacties

    • Esther zegt

      Ja ben ook benieuwd wanneer ik nl de note 3 en dan wel de sm-n9005 versie n update krijgt naar lollipop.. vorige week zeiden ze dat de verwachting was nu hij in Rusland uit was dat hij tegen t einde vd week wel te verwachten was maar nog steeds niks!

  1. Hans zegt

    Ik heb vandaag met T-mobile en met Samsung Nederland contact gemaakt. Beiden zeggen dat de update voor Lollipop er snel aankomt, maar beiden weten niet wanneer… dat schiet dus niet op!

Praat mee