Update vooruitzichten eerste Galaxy Note en Galaxy Note 2

De laatste weken vingen we al wat geruchten op over mogelijke nieuwe features die in de toekomst naar de Samsung Galaxy Note 2 zullen gaan komen. De Note 2 draait momenteel nog op Android 4.1.2, maar een update naar Android 4.2.2 zal later dit jaar ongetwijfeld naar het toestel komen. Maar dát is, zogezegd, pas het begin.

Nieuwe geruchten lijken erop te wijzen dat een update naar Android 5.0 ook nog voor de Galaxy Note 2 gepland is. Op zich is dit natuurlijk niet zó verrassend – de Note 2 is tenslotte pas een paar maanden op de markt.

Wat wél (misschien) een beetje als een verrassing komt, is het feit dat de eerste Galaxy Note – die onlangs nog de langverwachte update naar Android 4.1.2 Jellybean kreeg – op de nominatie staat voor een update naar Android 4.2.2.

De recente Android 4.1.2 update bracht al het een en ander aan nieuwe features naar het toestel, en als we kijken welke features Samsung allemaal in haar Android 4.2.2 firmwares stopt – zie bijvoorbeeld DIT gerucht, of werp een zijdelingse blik op sommige functies van de nieuwe Galaxy S4 – dan zou het zomaar kunnen zijn dat ook de eerste Note nog lang niet ‘uitontwikkeld' is.

Voor de volledigheid is het nodig om te vermelden dat het hier om geruchten gaat. Er is nog niks officieel bekend gemaakt, en naar verluid moet Samsung zelf nog definitieve knopen doorhakken.

(via Sammobile)

Lees de reacties (14)

  • Het mag allemaal wat traag verlopen, wat betreft updates bij Samsung. Maar ik ben het niet eens met vele andere Samsunggebruikers. Ik vind dat Samsung zeker wel goed zorgt voor zijn gebruikers. De nieuwste update van de eerste Note is prachtig en als er nog een nieuwe update met extra features komt, is het helemaal perfect. Ook al zou dat nog maanden op zich wachten. Een ander merk had zijn oude smartphones allang afgeschreven en er niets mee gedaan. Ik ben blijverrast dat Samsung haar oudere producten nog zo lang in ere houdt. Een ander had allang gezegd: koop maar het nieuwste model!

  • Peter Bulthuis zegt: 'Ik ben blij verrast dat Samsung haar oudere producten nog zo lang in ere houdt. Een ander had allang gezegd: koop maar het nieuwste model!' Dat zegt heel erg veel over de tijd waarin we leven! Want hij heeft gelijk. Zo is het zo langzamerhand geworden: apparaten, hoe duur en goed ook, zijn mode-artikelen geworden. Ze worden over het algemeen niet meer geacht lang mee te gaan. De Samsung Galaxy Note kwam pas (!) ruim een jaar geleden op de markt. Ik ben de trotse en blije bezitter van een exemplaar sinds een jaar. Ik wéét dat de standaard tegenwoordig is, dat alles snel 'veroudert', maar ik stam uit een ander tijdperk en ik zou tóch geschokt en verontwaardigd zijn als mijn Samsung Galaxy Note nu al níet meer in aanmerking zou komen voor een update van de fabrikant. Ik 'mag' over een jaar (dan loopt mijn abonnement af) weer een nieuw toestel. Ik ben blij dat Samsung begrijpt, dat je met goede service trouwe klanten kweekt. Ik ben blij met m'n Galaxy Note, ik ben blij met de updates (traag? - heb ik niet echt gemerkt), en het moet wel heel gek lopen, wil ik volgend jaar niet kiezen voor de dan nieuwste versie van de Note.

  • Hier de nieuwe update paar weken terug op mijn note 2 gezet , wifi zeer traag nu en accu 2 keer eerder leeg. Me vrouw heeft nog een note 1 en heeft qwa accu ook een groot probleem . 2 x per dag op de lader. Gek wordt ze ervan. Hoor hier meer klachten over , wat gaat samsung hier mee doen?

    • Ja, bij mij is het ook zo.

      Om 07.30u van de lader met 100%
      Om 09.30u nog 60% over.

      Informatie van telefoon: nog maar 3u en 21 minuten te gaan met huidige batterij.

      Het is echt dramatisch na de update.

  • Hoop ook op een snelle update. Mijn Note 2 loopt nu veel vast, batterij loopt snel leeg, start uit zich zelf opnieuw op etc. Valt me erg tegen van een dergelijk toestel...

    Hopen dat een update deze problemen oplost!

  • Allereerst..ben het helemaal met Monique eens.
    Ik ben ook zo..die mensen die nu al glijen op de S4..terwijl de meeste nog niet eens alles uit de S3 hebben gehaald. Meestal snobbie redenen om zo snel je huidige jonge goese smartphone alweer te veruilen voor de volgende.

    Ik heb de Note 2 en ben ontzettend onder de indruk nog steeds elke keer dat ik er mee werk.

    Ik gebruik deze dan ook echt helemaal. Werken en plezier,nee geen domme spekketjes,maar veel foto's maken en bewerken.

    Geweldig toestel. Dat kan ik na 33 jaren mobielen wel zeggen. Voor mij het beste toestel momenteel.

    En ik heb de mazzel dat ik totaal geen vastlopers heb en mijn accu perfect is.

    Zolang deze blijft doen wat ie moet doen,voor mij geen andere. Ik laat mij niet gek maken met "high resolution screens" e.d.

    Of nu ineens het oog dat allemaal kan waarnemen terwijl dit scherm al superieur is.

    Geef maar lekker 700 € uit aande S4. Onzin na net de S3 niet eens zo lang op de markt te hebben.

    Ik ben helemaal teverden.

1 2 3
Gerelateerde artikelen