Is de Samsung Galaxy S2 nu klaar met updates? Gerucht: Neen!

Inmiddels is het alweer bijna twee jaar geleden dat de Samsung Galaxy S2 voor het eerst op de markt verscheen. Recent kreeg het toestel nog een update naar Android 4.1.2 Jellybean, en als we de geruchten van vandaag mogen geloven, was dit niet de laatste. Samsung zou namelijk van plan zijn de Galaxy S2 ook nog van een update naar Android 4.2.2 te voorzien.

Toen de Galaxy S2 destijds op de markt kwam, draaide deze op de – toen nieuwe – Android 2.3.2 Gingerbread. Hierna ging de reis via Android 2.3.4, langs 2.3.6 en 4.0.4 naar de huidige Android 4.1.2. En straks dus misschien Android 4.2.2.

Over de mogelijkheden die déze firmware met zich mee zou kunnen brengen is verder nog maar erg weinig (lees: niets) bekend. In ieder geval bracht de Android 4.1.2 update een aantal features die we daarvoor kenden van de Galaxy S3. Of de Android 4.2.2 update ook nog mogelijkheden naar het toestel zal brengen die we zagen bij de onthulling van de Galaxy S4 (die standaard op Android 4.2.2 draait)? Wie een glazen bol heeft mag het zeggen.

Voorlopig is het raadzaam om het bovenstaande nieuwe nog maar even met een korreltje zout te nemen. Naar het schijnt, is de beslissing nog niet definitief – het gaat dus écht om een gerucht. En mocht deze update komen, zal het waarschijnlijk zeker niet vóór de zomer zijn.

(met dank aan Sammobile)

Lees de reacties (81)

  • als deze update net zo, rot is voor je batterij en instellingen, dan de 4.1.2, dan denk ik dat ik het ermaar bij laat zitten , en ik denk een hoop van mijn mede gebruikers hier,
    samsung nederland en samsung in het algemeen moeten eerst eens wat doen aan de stroom klachten die de 4.1.2 met zich mee gebracht hebben

    • Een vriend van mij had hetzelfde aan de hand met zijn batterijduur, dat ding was immens snel leeg, zelfs nog na het resetten van de phone en SD kaart. Hij had hierover een reparatieverzoek ingediend bij de winkel van zijn aankoop en na een week kreeg hij zijn toestel terug, met een heuse verbetering. Nu kan zijn S2 4 volle dagen mee met WiFi constant aan en doorheen de dag iedere mail checken die binnenkomt, veel bellen en surfen op het internet.

      Misschien moet je dat ook eens proberen?

      • dan zou ik wel eens willen weten wat ze allemaal aan instellingen hebben veranderd, ik heb naar mijn mening, alles gedaan, om het op een acceptabele 1.5 dag te krijgen, maar de vorige software was toch een stuk beter qua batterij duur, toen kon ik ook 3 tot 4 dagen doen (met normaal gebruik), als deze winkel/reparatie bedrijf deze resultaten kan halen , dan moeten ze dat online zetten, daar zouden ze een hoop van de s2 gebruikers blij mee maken

  • Ik heb afgelopen weekend 4.1.2 er op gezet via Odin. aanvankelijk was de batterij binnen 4 uur compleet van 100% naar 0.

    naar een hard reset en factory wipe gedaan te hebben en mijn SD kaart geformatteerd gaat de batterij nu weer gewoon mee. naar een uur of 12 nog boven de 50% dit vind ik acceptabel gezien de telefoon de hele dag aan het synchroniseren is met diverse apps.

    vooral het formatteren van de SD kaart scheelt enorm.

  • Op de nexus 4 schijnt de 4.2.2 updates de battery life enorm verbeterd te hebben, zie http://forums.androidcentral.com/google-nexus-4/252774-4-2-2-battery-life.html

    Het gaat hier om hetzelfde issue als bij ons, n.l. battery drain on idle.

    Nu had ik met de 4.1.2 update ook wel een bijna acceptabel batteijgebruik. Bijv. 50 procent over na een werkdag met nauwelijks gebruik. Nu na terugflashen naar ICS zit ik op ruim 60% bij intensief gebruik en krijg ik de telefoon niet leeg in een dag.

    Nu is het wel zo dat je telrfoon meer batterij gebruikt als je mee synchronizeerd, maar als je die nieuwe features uitzet zou je toch op vrijwel hetzelfde batterijgebruik moeten uitkomen. In feite zou jelly bean minder moeten gebruiken dan ICS, dit omdat jelly bean veel meer geoptimaliseerd is en dus met minder processorinstructies hetzelfde zou moeten kunnen doen.

    In elk geval zij er dus wel degelijk batterijproblemen geintroduceerd in jelly bean die pas met 4.2.2 opgelost zijn. Ik ben in elk geval weer terug op ICS en dat is toch echt veel zuiniger. Ook mijn telefoon wordt niet meer warm.

  • het feit van de vele battery drain op 4.1.2 maakt het aannemelijk dat ze kijken naar 4.2.2.
    en hat zal in tegenstelling tot in de post wel voor de zomer zijn van 2015.

    volgens mij is de 4.1.2 rollout nog steeds niet volledig.

  • Ook ik heb mijn S2 GT-i1900 ge-update naar 4.1.2 alleen werkt nu mijn gps fix niet meer. Ook werkt het automatisch synchroniseren van accuweather niet meer. Weet iemand hier een oplssing voor?

    • Probeer eerst je telefoon opnieuw te starten, eventueel een cache wipe en als dat ook niet helpt dan zou ik toch een factory reset doen.

1 2 3 9
Gerelateerde artikelen