Samsung Galaxy Note 10 (Plus) begint nu aan One UI 3.1 upgrade in Nederland

Samsung rolt vanaf nu de One UI 3.1 upgrade voor Nederlandse en Belgische Galaxy Note 10 (Plus) uit. Daarmee krijgen waaien ook naar deze toestellen een paar Galaxy S21 snufjes over. Bovendien komt direct ook de beveiligingspatch van maart mee.

Galaxy Note 10 update maart 2021: One UI 3.1

De februari update voor de Note 10 is amper afgekoeld, en de volgende upgrade voor het toestel staat alweer in de startblokken. En het is een flinke. Precies zoals Samsung een week of twee terug beloofde krijgt de Galaxy Note 10 (Plus) een upgrade naar One UI versie 3.1. En wel nu.

Via een ruim 1030MB grote update rolt momenteel firmwareversie N97*FXXU6FUBD uit voor de Note 10 en Note 10 Plus. Deze bevat zowel de security patch van de maand maart, alsook One UI 3.1.

Na installatie kun je op je Galaxy Note 10 gebruiken maken van DeX op PC – een manier om DeX draadloos op je PC te gebruiken zonder Miracast. Het Filter Blauw Licht is vervangen door de Comfortabel scherm voor uw ogen functie, die wat geavanceerder is.

Ook klein-maar-fijne verbeteringen zijn aanwezig, zoals de optie om bepaalde privéinformatie – lokatiegegevens, bijvoorbeeld – uit een foto te strippen voordat je deze met je contacten deelt. En als je Buds+, Live, of Pro gebruikt, dan kun je nu naadloos wisselen tussen het luisteren op je telefoon of tablet – mits de tablet ook One UI 3.1 heeft.

Verder stippen we nog aan dat de Note 10 met deze upgrade géén Google Discover krijgt, noch de Director's view camerastand. Deze maken wel deel uit van One UI 3.1 op de Galaxy S21, maar niet van de update voor andere telefoons. Ook krijgt de Note 10 niet de optie om objecten uit foto's weg te gummen. Hoewel de Foto-editor app dezelfde is als op de Galaxy S20 en Note 20 (2.9.21.37), verschijnt de optie op de Galaxy S10 en Note 10 niet.

Zoals altijd moet je er even rekening mee houden dat een grote update ook (tijdelijk) een wat hoger energieverbruik kan veroorzaken. Dat is geen bug, zolang het maar binnen enige dagen normaliseert.

Beschikbaarheid

Je kunt de update nu direct OTA binnenhalen op de unbranded Galaxy Note 10 Plus in Nederland en België. Voor de Note 10 zonder plus is hij er al via Smart Switch, en hopelijk ook spoedig OTA. Zoals vaker duurt het nog wat langer als je jouw branded toestel direct bij Vodafone of T-Mobile aanschafte.

Je kunt wachten op de melding, die vanzelf op je telefoon verschijnt. Of je checkt de beschikbaarheid handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij One UI 3.1 op jouw Galaxy Note 10 binnen? Is alles goed verlopen, of struikel je nog over de een of andere bug?

Lees de reacties (5)

  • Ik ervaar sinds de laatste update dat mijn automatische sensor kwa display helderheid continu hoog is. Hebben meerdere mensen deze ervaring (probleem)?

    Ik moet nu steeds handmatig mijn helderheid verlagen terwijl de telefoon wel op automatisch staat.. (zeer vervelend)

    • Het is mij niet opgevallen en de instelling staat nu ook 1cm uit de linker hoek, dus redelijk donker (wat ook mijn voorkeur is).

      • Die van mij is continu te hoor. Ik moet het helaas vaak handmatig aanpassen.. ook de accu gaat wat sneller leeg dan eerst.

  • O dat is erg jammer ik dacht juist dat de functie van de foto lab er op was. Helaas erg jammer