Samsung Galaxy A52 te zien op live foto’s

Eerder Samsung had gepland is de Galaxy A52 nu volledig uitgelekt. Nadat wij vorige week al plaatjes op Samsung's eigen website ontdekten, zien we nu live foto's van de Galaxy A52.

Galaxy A52 foto's

De afgelopen tijd kwamen we in feite al ieder detail van de nieuwe Galaxy A52 en Galaxy A72 te weten. Van de specs tot de officiële PR-afbeeldingen, alles kwam al uitgebreid voorbij. Via Twitteraar @xk_sal7 zien we de A52 nu van alle kanten in uitstekende resolutie.

Volgens hem is de Galaxy A52 op dit moment al in een aantal Saoudi-Arabische winkels te vinden, zonder enige officiële aankondiging vanuit Samsung zelf. Het resultaat is een vloedgolf aan beeldmateriaal.

Goed zichtbaar zijn eigenlijk alle details. We zien het camera-eiland, dat niet alleen op de Galaxy S21 groeide, maar nu ook op de Galaxy A52 steeds prominenter wordt. Er zijn vier camera's. In de linker rij zien we – van boven naar beneden – de 12MP groothoeklens, de 64MP hoofdcamera, en de 5MP macrocamera. Daarnaast zit nog een 5MP dieptesensor en de LED-flitser.

Bovendien zien we dat Samsung nu ook voor de Galaxy A52 heeft gekozen voor een matte afwerking. Dat maakt ‘m een stuk minder gevoelig voor vingerafdrukken. Mooi meegenomen is, dat het toestel nog steeds beschikt over een 3,5 mm koptelefoonaansluiting.

En verder?

Dankzij eerdere berichtgeving weten we dat de Galaxy A52 een 90 of zelfs 120Hz scherm heeft, in respectievelijk de 4G- en 5G-uitvoeringen. Onder de motorkap zit – wederom respectievelijk – Qualcomm's Snapdragon 720G of 750G processor. De behuizing is IP67-gecertificeerd, en dus stofdicht en waterbestendig.

De Galaxy A52 verschijnt op de markt met Android 11 en One UI 3.1. Het toestel zal door Samsung maandelijks van de nieuwste updates worden voorzien. Exacte prijzen weten we pas wanneer Samsung het toestel – later deze maand – officieel onthult. Het lijkt er echter op dat de Galaxy A52 4G in de winkels zal liggen met een adviesprijs tussen de €350 en €370, terwijl je voor de 5G-variant zo'n €430 betaalt.