Samsung Galaxy J6 en J6 Plus krijgen nieuwe updates, nog geen Pie

Samsung rolde de afgelopen dagen updates uit voor de Galaxy J6 en voor de Galaxy J6 Plus. De toestellen krijgen respectievelijk de beveiligingspatch van februari en maart. Android 9 is daarbij logischerwijs nog niet van de partij.

Galaxy J6 (Plus) updates van februari en maart 2019

Later dit jaar verwachten we voor zowel de Galaxy J6 als de J6 Plus een grote upgrade naar Android 9 Pie. Zover is het nu natuurlijk nog niet. Wel kregen beide toestellen de afgelopen dagen een nieuwe firmware-update. Laten we beginnen bij de J6-zonder-plus.

Voor de Galaxy J6 staat in Nederland firmwareversie J600FNXXU3ASC1 klaar. De ruim 330MB grote update heeft een wat verwarrende changelist. Zo prijkt bovenaan bijvoorbeeld een nieuwe AR Emoji functie, die al bij de vorige update was geïnstalleerd. Ondanks de builddatum van 4 maart, bevat de update alle beveiligingspatches tot en met die van februari. De beveiliging wordt duidelijk verbeterd, maar wat de grote download nog meer doet wordt dus verder niet erg helder.

De omschrijving van de nieuwe Galaxy J6 Plus update biedt net wat meer houvast. Firmwareversie J610FNXU1ASB3 brengt in ieder geval de beveiligingspatches tot en met maart. Daarnaast wordt de stabiliteit van de camera(software) verbeterd. Nieuw features ontbreken echter in de nieuwe software.

Beschikbaarheid

De update voor de Galaxy J6 is beschikbaar op unbranded toestellen in Nederland. Heb jij jouw branded J6 direct bij T-Mobile gekocht, of een Belgisch model? Dan moet je nog even geduld hebben. De Galaxy J6 Plus kun je zowel in Nederland al België nu bijwerken – in beide landen is de nieuwe firmware inmiddels beschikbaar.

De download van een nieuwe firmware-update begint in principe automatisch. Je kunt ook altijd zelf checken of jouw toestel ‘m al kan installeren. Ga daarvoor in de Instellingen naar het kopje Software-update. Tik daar op Updates handmatig downloaden om jouw Galaxy J6 (Plus) direct te laten controleren of het updatepakket al klaar staat.

Android 9 Pie op de Galaxy J6 (Plus)

Later dit jaar verwachten we voor beide Galaxy J6-modellen de update naar Android 9, inclusief Samsung's nieuwe One UI interface. Samsung zelf geeft inmiddels aan dat de uitrol vanaf mei verwacht wordt. De A-serie kreeg de afgelopen weken de upgrade ruimschoots eerder dan verwacht. Of dat bij de Galaxy J6 (Plus) ook gaat gebeuren durven we niet te zeggen. Wel kunnen we voor de vorm bevestigen dat de ontwikkeling van de nieuwe Android versie voor de toestellen al geruime tijd bezig is – en vermoedelijk dus al aardig opschiet.

We laten het hier in ieder geval weten zodra de uitrol van start gaat, ook al is Nederland meestal niet het eerste land waar een dergelijke grote upgrade als eerste beschikbaar is.