Samsung Galaxy J5 2017 krijgt nieuwe beveiligingsupdate, nog geen Pie

Samsung rolt een nieuwe beveiligingsupdate uit voor de Galaxy J5 2017. Aan boord is de security patch van maart, maar nog geen Android 9. Deze volgt in de komende maanden pas.

Galaxy J5 2017 update: patch van maart 2019

Sinds dit weekend kun je op je Galaxy J5 uit 2017 een nieuwe update installeren. Een ruim 207MB grote download brengt het toestel naar firmwareversie J530FXXU4BSC2. Zoals je in de hieronder getoonde changelist kunt zien, gebeurt niet niet heel veel – voornaamste verbetering: de beveiliging van het apparaat.

En inderdaad, in het Softwaregegevens-scherm (via Instellingen) valt te zien dat de datum van de beveiligingspatch nu 1 maart is. Daarmee krijgt het toestel wel een nieuwere, maar niet de allernieuwste Android patch. Nieuwe functie zul je vergeefs zoeken, op een hand vol optimalisaties en bugfixes na.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe Galaxy J5 update nu OTA – Over The Air, dus direct op je telefoon – downloaden als je een Nederlandse toestelversie hebt. Voor Belgische toestellen is de update er nog niet. Omdat er van de J5 heel wat geïmporteerde modellen verkocht worden, kan het goed zijn dat jouw toestel de update op een ander moment krijgt. Of al kreeg, natuurlijk.

Pie op je J5

Met een beetje geluk is de update van vandaag de laatste update die de Galaxy J5 nog onder Android 8.1.0 krijgt. Later dit jaar – ergens in de zomer – krijgt het toestel namelijk een upgrade naar Android 9 Pie met de nieuwe One UI interface. We kunnen op dit moment in ieder geval bevestigen dat deze update voor de Galaxy J7 op dit moment druk getest wordt. Mogelijk is dat dan ook het eerste toestel in de J-serie uit 2017 die de update gaat krijgen. Vorig jaar was het tenslotte ook de J7 die de Oreo-update eerder kreeg (al was de J3 toen nog vlotter).