Samsung Galaxy ‘Buds 2’ komen straks in deze kleuren

Het heeft er alle schijn van dat Samsung deze zomer een nieuw type Buds zal lanceren – de vermeende Galaxy Buds 2. Wij kwamen alvast de kleuren te weten waarin je ze straks kunt kopen.

Galaxy Buds 2 kleuren

Het is alweer twee jaar geleden dat Samsung de allereerste Galaxy Buds presenteerde – samen met de Galaxy S10. Sindsdien verschenen de Buds+ (met de Galaxy S20), de Buds Live (met de Note 20), en de Buds Pro (met de Galaxy S21). Maar een heuse ‘Buds 2' brachten de Zuid-Koreanen tot nu toe nu uit.

Sinds enige tijd weten we dat daar later dit jaar verandering in gaat komen. Samen met de aankomende Galaxy Z Fold 3, Z Flip 3, en Galaxy S21 FE zal het bedrijf waarschijnlijk ook de Galaxy Buds 2 presenteren. En wij kwamen alvast een paar details te weten.

De nieuwe oortjes – modelnummer SM-R177, voor wie het bijhoudt – verschijnen in eerste instantie in vier kleurvarianten: zwart, wit, paars, en groen. Afgaande op de kleurcodering gaat het hier vermoedelijk om hetzelfde groen waarin je ook de Galaxy Fold 3 en Z Flip 3 kunt kopen. De Galaxy S21 FE komt in het lichtgroen, dat zeer waarschijnlijk dus anders is.

Release en prijs

De kans is groot dat de nieuwe oortjes niet alleen tegelijk met de nieuwe Fold en Flip verschijnen. Mogelijk krijg je ze ook cadeau als je een van de nieuwe modellen vóór de release al bestelt. Zo ging het tot nu toe bij alle nieuw Buds-varianten, tenslotte. De presentatie van de nieuwe vouwtoestellen wordt in juli of augustus verwacht. Wij gaan er vanuit dat ze in de loop van augustus in de winkels belanden – en dat dat dan precies zo gaat met de Buds 2.

Wat we zeker nog niet weten, is de prijs van de Galaxy Buds 2. De modelnummering – SM-R17* – suggereert dat ze in dezelfde prijsklasse kunnen vallen als de Buds en Buds+. Denk dan aan een prijs rond de €170. Ter vergelijking: de Galaxy Buds Pro hebben een adviesprijs van €229.