Samsung Galaxy A8 slaat maandje over, krijgt nu update van februari

Vandaag arriveert eindelijk weer een nieuwe update op de Galaxy A8. Om onbekende redenen heeft Samsung de januari update voor het toestel dus in zijn geheel geskipt – maar ook die verbeteringen zitten natuurlijk in de patch van februari.

Galaxy A8 update februari 2020

De laatste update op de Galaxy A8 arriveerde alweer ruim twee maanden geleden, toen het toestel de patch van december kreeg. Vervolgens bleef het de hele maand januari stil – tot nu, midden in februari. Uiteraard vanwege Valentijnsdag rolt dan toch een nieuwe update binnen.

Een bijna 300 MB grote download brengt de Galaxy A8 naar firmwareversie A530FXXSACTB2. Zoals je aan de ‘S' kunt zien is dit een security update. Dat wil zeggen dat er behalve een nieuwe beveiligingspatch geen functionele verbeteringen met de nieuwe update meekomen.

In ieder geval worden alle fixes geïnstalleerd die in de patches van januari en februari zitten. Samen zijn dit in totaal 84 verbeteringen voor het Android OS zelf, en 47 fixes van Samsung voor de One UI interface en applicaties. Daaronder zijn verbeteringen voor de beveiliging van de bootloader, de schermdrivers, de heractiveringsvergrendeling, en de Galerij app.

Beschikbaar

De nieuwe update is beschikbaar op de Nederlandse unbranded Galaxy A8 en bovendien op branded modellen van T-Mobile. Vodafone's A8 had overigens wél de januari update ontvangen, maar is nu nog niet gereed voor de patch van februari. Heb jij een Belgische A8? Dan moet je gewoon nog even afwachten tot hij ook voor jouw toestel gereed staat.

Verder ken je vermoedelijk de update-procedure: wacht op de melding, of check zelf direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij toch nog meer veranderingen ontdekt na installatie?

(Dank aan Thomas en Jan!)