Samsung Galaxy A53 update van mei brengt verdere optimalisaties

Voor de Samsung Galaxy A53 staat nu ook de update van mei klaar. De update verbetert niet alleen de beveiliging, maar ook de camera – en meer.

Galaxy A53 update mei 2022: verdere optimalisaties

In onze review van de Galaxy A53 schreven wij in eerste instantie dat het toestel vooral een minpunt had: de niet goed geoptimaliseerde software. Sindsdien bracht een flinke update veel verbetering op dit vlak. Vandaag arriveert een nieuwe firmware voor het toestel – en die lijkt qua optimalisatie door te gaan waar de vorige was opgehouden.

Een pakket van maar liefst 766 MB staat klaar om gedownload te worden. Firmwareversie A536BXXU2AVD7 bevat een paar belangrijke verbeteringen voor de Galaxy A53. Allereerst wordt natuurlijk de nieuwste security patch geïnstalleerd – die van mei. Maar dat is niet alles.

De changelog van de update meldt namelijk ook dat de stabiliteit van de camera verbeterd wordt. Dat kan een hoop betekenen, en wij weten dan ook zo gauw niet wát er precies beter is. Het is tenslotte niet zo dat de camera-app voor de update vaak crashte, bijvoorbeeld.

Wat we wel merken, is dat Samsung nog steeds aan de algehele optimalisatie van de Galaxy A53 werkt. Ook de update van vandaag maakt ons toestel weer vloeiender. Inmiddels loopt hij net zo soepel als de Galaxy A33, die direct met goed geoptimaliseerde software op de markt verscheen – zie ook onze review van de Galaxy A33. Dat toestel draait op dezelfde Exynos 1280 processor, en liet dus eerder al zien dat de chip zelf nooit het probleem was.

Beschikbaarheid en installatie

De nieuwe update is nu direct beschikbaar op de unbranded Galaxy A53 in Nederland en België. Je kunt wachten op de automatische melding, of direct aan de slag via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Het is ons nog niet duidelijk of er überhaupt nog branded versies van de Galaxy A53 bestaan. Heb jij jouw A53 direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht? Krijg jij updates op hetzelfde moment als de andere toestellen? Daar zijn wij benieuwd naar, net zoals naar andere ervaringen met de nieuwe firmware. Kom jij nog meer veranderingen tegen na installatie?