Samsung Galaxy A52 krijgt update van november

Samsung's update van november bereikt nu ook de eerste Galaxy A52 modellen. Als eerste is de Galaxy A52 5G aan de beurt. De A52 4G en de Galaxy A52s volgen ongetwijfeld spoedig.

Galaxy A52 update november 2021

Samsung is inmiddels gestart met de publieke uitrol van Android 12 en One UI versie 4. En hoewel de Galaxy A-serie nog niet aan de beurt is, wijzen de eerste tekenen op een vrij snelle uitrol. De Galaxy A52 en A52s krijgen de upgrade mogelijk al vroeg in 2022. Maar tot die tijd moet je het nog doen met de reguliere – lees: maandelijkse – beveiligingsupdates. Case in point: de patch van november.

De patch van november is vanaf nu beschikbaar op de Galaxy A52 5G. Firmwareversie A526BXXU1AUJ7 arriveert in de vorm van en ruim 250MB grote download. Hoewel de eerste ‘U' in de firmwareversie erop duidt dat er meer gebeurt dan alleen de installatie van een nieuwe beveiligingspatch, is de changelist kort: ‘De beveiliging van uw apparaat is verbeterd‘.

De update van november installeert op zijn beurt zo'n 25 verbeteringen voor het Android OS. Voor Samsung's eigen One UI software zijn er nog een 13 fixes. Deze dichten onder andere een lek die het mogelijk maakt het serienummer van de telefoon uit te lezen zonder deze te ontgrendelen.

Beschikbaarheid

Op het moment van schrijven kun je de update OTA downloaden op de unbranded Galaxy A52 5G in Nederland en België. Nog voor het einde van de maand verwachten wij ‘m ook op de A52 met 4G, en op de Galaxy A52s – maar nu is hij daarvoor nog niet beschikbaar. Hetzelfde geldt voor de verschillende branded toestelversies van Vodafone en T-Mobile.

Heb jij de update binnen op jouw Galaxy A52? Laat het even weten als je nog meer veranderingen en/of bugs hebt ontdekt, na installatie!

(Dank, Willem en Petra!)

Lees de reacties (7)

  • De A52s heeft nog steeds geen security patch van november gehad. Vind dit toch vrij laat, dacht dat dit toestel maandelijks bijgewerkt zou worden.

  • Op dit moment nog geen november beveilingspatch gehad voor A 52 4 g terwijl de a51 wel de november beveilingspatch heb gehad. Vraag mij af of Samsung zich heb vergist en deze was bedoeld voor de a 52 4 g
    De a51 wordt per kwartaal bijgewerkt en oktober is dat gebeurd.
    Samsung is heel laat mede beveilingspatch van november voor de a 52 4 g

  • Tis inmiddels 6 december. Voor mijn A52 5G ook nog steeds de november-update nog niet gehad. Dit ligt niet aan Samsung, maar aan mijn provider Vodafone. Zij willen de updates graag eerst zelf testen voor hun klanten deze krijgen.