Samsung Galaxy A51 update naar Android 11 beschikbaar in Nederland en België

Samsung stelt vandaag de Android 11 update voor de Galaxy A51 beschikbaar in Nederland en Belgie. Aan boord is One UI versie 3 – nog niet versie 3.1 – en de security patch van februari. Aanvulling (23 maart): kijk HIER voor de oplossing voor de crashende apps.

Galaxy A51 update naar Android 11 in Nederland

Als je ons overzicht volgt van welke Samsung telefoon wanneer de Android 11 update krijgt, dan weet je dat de Galaxy A51 eigenlijk in maart gepland staat. Maar je weet ook dat de upgrade voor dat toestel een tijdje terug in Rusland al van start was gegaan. En vandaag is het ook hier al zover.

Op de Nederlandse en Belgische Galaxy A51 rolt momenteel een ruim 1995MB grote update binnen met firmwareversie A515FXXU4DUB2. Deze bevat niet alleen de beveiligingspatch van februari, maar ook Android 11 en One UI 3.

Met de upgrade verandert er wel het een en ander op de Galaxy A51. Zo krijgen, bijvoorbeeld, het meldingenvenster en de volumeregeling een flinke make-over. De Prullenbak functie wordt uitgebreid, Apparaatonderhoud en de Spaarstand worden vernieuwd, en ook aan de camera-app wordt geschaafd. Bovendien krijg je ook de handige 2x tikken voor uischakelen functie. Check ook ons archief met berichten over de vernieuwingen in One UI 3.

De update bevat overigens nog niet One UI versie 3.1, die pas later naar de Galaxy A51 zal komen.

Houd er rekening mee dat een telefoon na installatie van een dergelijke, grote upgrade enige tijd nodig heeft om de software opnieuw te optimaliseren. Dat betekent dat je in de uren of dagen na de upgrade mogelijk wat minder lang doet met een acculading. Echter, als het goed is normaliseert het energieverbruik uiteindelijk weer.

Vergeet ook niet onze tips voor voorbereiding en installatie van Android 11 op je Galaxy te checken. Daarmee voorkom je ook de een of andere hobbel voor, tijdens, of na het uitvoeren van de update.

Beschikbaarheid

Je kunt de Android 11 update nu OTA downloaden op de Nederlandse én Belgische unbranded Galaxy A51. Heb jij jouw branded toestel direct bij Vodafone aangeschaft? Dan moet je nog even geduld hebben, tot je ‘m ook ontvangt.

Zoals je gewend bent, krijg je vanzelf een notificatie zodra de update klaar staat voor jouw telefoon. Je kunt ook handmatig de beschikbaarheid controleren via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al binnen? Werkt alles goed? Of loop je tegen nieuwe bugs aan?

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (33)

  • Ik heb hem geïnstalleerd doet het nu perfect jammer genoeg nog niet One ui 3.1 maar ben er blij mee, t viel me wel op dat mn A51 na de update even in de war was maar paar min later was dat ook in orde

  • Vind het vreemd dat de A51 wel en de A71 geen update krijgt.
    Mijn A71 heeft al sinds november geen update gehad.

  • mijn a51 start niet meer door na de update ben er nu mee bezig om hem weer op te kunnen starten is jammer genoeg nog zeer weinig over te vinden op intenet!

  • ik wil even waarschuwen voor de android 11 update mijn samsung A51 start na update niet meer op! Het enigste bericht wat ik kreeg was terug zetten naaar fabrieks instellingen en alle apps verwijderen, deze optie heb ik gedaan nu blijft mijn samsung nog steeds hangen in het opstart scherm en het enigste wat ik zie is samsung logo kan hem ook niet meer uitschakelen alleen maar opnieuw opstarten maar helaas verder komt hij niet! ik denk dat ik hem op moet sturen naar samsung ik weet wel wat van telefoons maar ga hier voor de rest niet meer mee aan de slag ben wel zeer teleur gesteld had hoge verwachtingen van deze update voor de rest nog nooit problemen gehad met mijn A51 alle vorige updates gingen zonder problemen!

  • Vanochtend Android update 11 op mijn A51 gekregen. Prompt stopt b.v. de NPO Radio 4 app telkens na ongeveer 30 seconden. Wat gaat Samsung daar aan doen?

    • Probeer de cache van de app te legen: Instellingen -> Apps -> NPO Radio 4 app -> Opslag -> Cache legen. Vaak helpt dat.

1 2 3 4