Samsung Galaxy A51 krijgt allereerste update zonder allernieuwste patch

Voor Samsung's nieuwe Galaxy A51 rolt nu eindelijk een eerste echte update uit. Het toestel verscheen op de markt met de beveiligingspatch van november, maar ook na de nieuwe update is het toestel nog niet bepaald bij.

Galaxy A51 eerste update

De Galaxy A51 is inmiddels alweer een paar weken op de Nederlandse markt, en wat ons betreft een prima doorontwikkeling van de veelverkochte Galaxy A50. Tussen alle pluspunten stipten we in onze Galaxy A51 review aan dat het updatebeleid voor het toestel op dit moment nog wat lauw aanvoelt in vergelijking met zijn voorganger die maandelijks bijgewerkt wordt. De eerste update die nu in ons land op de A51 arriveert doet nog niet zoveel om dit gevoel te veranderen.

De bijna 224MB grote update bevat firmwareversie A515FXXU1ASL6. Een blik op de changelog laat zien wat er zoal verandert met de installatie. Zo wordt de beveiligingspatch van november vervangen door de patch van december – nieuwer, ja, maar het is inmiddels februari. Samsung zal dus uiterlijk volgende maand een nieuwe update moeten aanbieden om tenminste het kwartaal-schema aan te houden.

Verder meldt de update dat de stabiliteit van de camera verbeterd is. Nu hadden we op dit vlak eigenlijk geen klachten, maar kennelijk zag Samsung toch puntjes die op dit vlak beter konden.

Grappig genoeg heeft Samsung de Galaxy A71 wel direct met de patch januari in de schappen gelegd, zodat dat toestel direct een stuk meer gelijk loopt met andere modellen in Samsung's Galaxy-aanbod.

Beschikbaarheid

De hierboven beschreven firmware-versie is beschikbaar op alle Galaxy A51 varianten in Nederland en België, Vodafone's branded toestellen incluis. Je kunt ‘m nu direct downloaden, of je merkt dat hij klaar staat als je je nieuwe A51 voor het eerst opstart. De melding van de update verschijnt vanzelf tussen je notificaties. Als je daar niet op wilt wachten, kun je ook direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren zelf checken.

 

Lees de reacties (1)

  • Er is een update geweest die er voor zorgt dat ik geen foto's meer kan uploaden op twitter via de paarse knop browser. Hij pakt gewoonweg de foto niet.
    Wat mij ook opviel, voor de update, als ik een foto op twitter wilde zetten had ik een verticale rij foto;'s waarvan de foto erg klein was.
    Na de update heb ik een horizontale rij met albums die je aan moet klikken maar de foto's zijn flink groter en beter zichtbaar.