Eerste Samsung Galaxy A50 update verbetert vingerscanner en beveiliging

Samsung rolt de eerste echte update uit voor de Galaxy A50. Niet alleen wordt de beveiligingspatch van maart geïnstalleerd, maar vooral de werking van de vingerafdruksensor in het display wordt beter.

Galaxy A50 update van maart 2019 voor betere vingerscanner

Elders was hij al even beschikbaar, maar nu kun je ook in Nederland de eerste echte Galaxy A50 update downloaden.  Het bijna 446MB grote pakket bevat onder meer de beveiligingspatch van de maand maart – nog niet april. Het toestel kwam vorige maand met de patch van februari op de Nederlandse markt. Maar firmwareversie A505FNXXU1ASC7 bevat een andere belangrijke aanpassing.

Dat is namelijk het feit dat de ‘Prestaties van de vingerafdrukherkenning zijn verbeterd'. In onze Galaxy A50 review schreven we al dat de sensor niet erg snel werkt. Deze update moet voor verbetering zorgen. En inderdaad, onze eerste indruk na installatie is dat de sensor inderdaad een stuk vlotter lijkt te werken. Vooral de vingerherkenning als het vergrendelscherm aan staat loopt duidelijk sneller. Ook zonder het vergrendelscherm in te schakelen werkt het ontgrendelen sneller, maar het verschil is – zo op het eerste gezicht, althans – minder groot.

Of dit het maximale is wat uit de sensor te halen is, durven we niet te zeggen. Voor de Galaxy S10 beloofde Samsung, ondanks een eerste vingerscanner-verbeterde update, verdere optimalisatie van de werking ervan. Of hetzelfde voor de A50 geldt, zal de komende maanden moeten blijken als er meer update voor het toestel uitrollen. In ieder geval zullen we de komende dagen testen en kijken of we onze conclusies over de scanner in onze review van het toestel willen aanpassen op basis van de nieuwe optimalisaties.

Beschikbaarheid

De update is beschikbaar op de Nederlandse én Belgische versies van de Galaxy A50. Alleen als jij jouw toestel direct bij T-Mobile hebt aangeschaft moet je nog even afwachten. Als de update klaar staat voor jouw toestelversie, dan start de download vroeg of laat vanzelf. Handmatig controleren of dit al mogelijk is doe je via de Instellingen, de optie Software-update gevolgd door Downloaden en installeren.

Heb jij de Galaxy A50 al, én de nieuwe update geïnstalleerd? Wat merk jij er van? Heb jij de indruk dat de vingerafdruksensor erop vooruit is gegaan met de nieuwe firmwareversie? Laat het ons hieronder weten.

Lees de reacties (1)

  • ben benieuwd of de bixby crash notificatie die mijn vriendin te pas en te onpas krijgt,
    ook al gebruikt ze geen bixby
    voorbij is