Samsung Galaxy A13 5G krijgt Android 13 update in NL en BE

De volgende Samsung telefoon die de Android 13 update krijgt, is de 5G-versie van de Galaxy A13. Een van de betaalbaarste Galaxy telefoons krijgt de update ruim een maand eerder dat beloofd. Een soort sinterklaascadeautje, zogezegd.

Galaxy A13 5G update: Android 13 en One UI 5

Bijna een jaar geleden verscheen de eerste variant van de Galaxy A13 in Nederland. Hoewel het toestel in eerste instantie alleen als 4G-telefoon verkocht werd, volgde later in 2022 ook de Galaxy A13 5G. Deze laatste is nu de eerste variant die de grote Android upgrade voor de kiezen krijgt. Officieel staat deze pas in januari 2023 gepland – maar de eerste gebruik(st)ers kunnen ‘m nu al downloaden en installeren.

En zo staat dus op de unbranded Galaxy A13 5G – die met modelnummer SM-A136B – de grote upgrade sinds vanmorgen klaar. Firmwareversie A136BXXU2BVK3 bevat een drietal verbeterpuntjes: de beveiligingspatch van november, Android 13, én One UI Core 5.

De eerste spreekt voor zich, en over de andere twee punten schreven we ook al het een en ander:

Hou er rekening mee dat de batterij in jouw Galaxy A13 in de dagen na de upgrade wat sneller leeg gaat. Dat is niet vreemd. Tenslotte duurt het een tijdje voor de software zichzelf weer geoptimaliseerd heeft. Als dit proces is afgerond, normaliseert het energieverbruik vanzelf weer.

Beschikbaarheid

De grote Android 13 upgrade is nu direct, Over The Air – dus op de telefoon zelf – beschikbaar als je een unbranded Galaxy A13 met 5G hebt (de SM-A136B). Je kunt ‘m downloaden in zowel Nederland als België.

Heb jij de Galaxy A13 4G met modelnummer SM-A135F? Dan moet je nog wat geduld hebben. Mogelijk krijg je de upgrade ook op korte termijn, al liet Samsung eerder weten de toestellen pas in januari te gaan upgraden.

Heb jij de upgrade al binnen op jouw A13? Is alles goed verlopen, of duiken er bugs op na installatie? Deel hieronder jouw ervaringen!

Lees de reacties (4)

  • Helaas heeft de update naar android 13 de telefoon niet verbeterd. Ik krijg nu steeds de melding dat er een ernstige softwarefout is. Hij is up to date maar blijft steeds zeggen dat er een ernstige fout is.
    Hoe kom ik hier weer vanaf?
    Terug naar fabrieksinstellingen of blijft dan evengoed android 13 erop staan.?