Update: Samsung brengt Galaxy Z Fold 4 features naar Galaxy S22 en S21-series

Samsung brengt camera functies van de Galaxy Z Fold 4 naar de Galaxy S22 en Galaxy S21 series. Voor de S22 arriveerden deze al met de update van vorige week. De update voor de Galaxy S21 update rolt ook al uit maar nog niet in Nederland (aanvulling).

Galaxy Z Fold 4 camera features voor Galaxy S22 en S21

Normaal gesproken kondigt Samsung een grotere software-update aan, wanneer deze features van een nieuwe telefoon naar eerder uitgebrachte modellen brengt. Zo zagen we eerder dit jaar dat de brede One UI 4.1 upgrade voorafgegaan werd door een officiële aankondiging. Na de lancering van de Galaxy Z Fold 4 en Galaxy Z Flip 4 eerder deze maand bleef een dergelijk bericht uit.

Toch blijkt Samsung een paar camera features van de Z Fold 4 wel degelijk naar andere topmodellen te brengen. Zowel de Galaxy S22 als de S21-serie krijgen bijvoorbeeld de optie om 3x zoom te gebruiken in de Hyperlapse camerastand.

Bovendien verbeterde Samsung de QR scanner – zowel de losse functie zoals te vinden tussen de snelle instellingen bovenin het notificatiescherm, alsook in de camera-app. Al met al zijn dit geen wereldschokkende vernieuwingen, maar je kunt ze maar hebben.

Wanneer dan?

Op de Galaxy S22-serie is de update in kwestie al sinds eind vorige week in Europa beschikbaar op de S22, S22+, en Galaxy S22 Ultra. Firmwareversie S90*BXXU2AVH9 bevat hier dezelfde verbeteringen die vandaag in Zuid-Korea onder firmwareversie S90*NKSU2AVHB uitrollen.

En ook voor de Galaxy S21-serie is de nieuwe update inmiddels beschikbaar. Op Nederlandse unbranded toestellen kun je nu firmwareversie G99*BXXU5CVH7 downloaden en installeren. Deze brengt precies dezelfde verbeteringen voor de camera van de S21, S21+, en Galaxy S21 Ultra.

Zoals gebruikelijk is het nog even afwachten wanneer de Galaxy S21 FE de rest van de serie volgt. Tenslotte bewandelt dit toestel zijn eigen firmware-pad.

Vreemd vermeldt de changelog op beide toestelseries niets over de nieuwe features. We lezen alleen iets over de verbeterde ‘algehele stabiliteit'. Links de changelog van de ruim 920MB grote update op de S22 (Ultra), rechts van de ruim 610MB grote download op de S21 (Ultra):

Geen nieuwe One UI versie

Overigens, en voor de goede orde: met deze updates krijgen de Galaxy S22 en S21 niet One UI versie 4.1.1. De toestellen blijven bij One UI 4.1. Versienummer 4.1.1 blijft voorbehouden aan de foldables in de Galaxy Z-serie. Dat is geen verrassing. Vorig jaar, na de lancering van de Z Fold 3, bracht Samsung ook wat snufjes van dat toestel naar andere modellen – maar niet de complete versie van de One UI interface.

Of de verbeteringen voor de Hyperlapse stand en de QR-scanner ook naar andere modellen komen is nog niet bekend. Daarover maakte Samsung – tot nu toe – niets bekend.

Lees de reacties (3)

  • Aha, was dat het. Lekker duidelijk weer, want de changelog laat dit ook niet zien :-(
    Fijn dat we nu iets meer weten over die monster-update (bijna 1GB)

    Dank voor je rechercheer-werk Michel