Galaxy Tab S8 en S7 krijgen upgrade naar One UI 4.1.1

De eerste, en een van de weinige, Samsung devices die een upgrade naar One UI versie 4.1.1 krijgt is de Galaxy Tab S8. Dit is de versie van de interface die onlangs gelanceerd werd op de Galaxy Z Fold 4, inclusief Android 12L. Aanvulling: ook voor de Tab S7 rolt de One UI 4.1.1 upgrade inmiddels uit.

Galaxy Tab S8 en S7 update: One UI 4.1.1, Android 12L

Met de lancering van Samsung's nieuwe foldables maakte ook One UI versie 4.1.1 zijn opwachting. Ja, versie 4.1 was al op heel veel toestellen te vinden, maar die laatste .1 – die maakt vooral op de Galaxy Z Fold 4 het verschil. Het is namelijk ook een stiekeme, en enige, indicatie dat het toestel op Android 12L draait. Dat is de versie van Android die speciaal voor grote schermen aangepast is.

Daarmee is gelijk ook duidelijk waarom Samsung's reguliere telefoons geen volledige One UI 4.1.1 upgrade krijgen – maar de Galaxy Tab S8 wel. Tegelijk met de camera-update voor de Galaxy S22 en S21 verscheen gisteren de One UI 4.1.1 upgrade op de Galaxy Tab S8 serie – kort daarna gevolgd door de Tab S7 serie.

De ruim 2,2GB grote download bevat verschillende firmware-versies voor verschillende Tab S7- en S8-modellen.

  • Tab S7-serie: XXU2CVH3
  • Tab S8: X700XXU2AVH4
  • Tab S8 5G: X706BXXU2AVH2
  • Tab S8+ (5G): X80*XXU2AVH5
  • Tab S8 Ultra (5G): X90*XXU2AVH2

Waarom er zoveel versies van de nieuwe firmware zijn is ons niet erg duidelijk. Feit is, dat ze allemaal (eindelijk!) een nieuwe security patch bevatten. De Tab S8 stond al maanden vast bij de patch van mei, tenslotte.

En dan is er dus One UI 4.1.1. De changelist is duidelijk: de belangrijkste veranderingen hebben te maken met de opties voor de multitasken. Je kunt eenvoudiger meerdere apps tegelijk openen, bijvoorbeeld. Maar je kunt ook gebruik maken van de optie tekst direct van afbeeldingen te scannen, zonder dat je daarvoor Bixby Vision nodig hebt. We zagen deze optie voor het eerste op de Galaxy S22 met de Android 13 beta, maar in One UI 4.1.1 zit ‘ie ook al.

Galaxy Tab S8 screenshots:

Galaxy Tab S7 screenshots:

Beschikbaarheid

De upgrade is inmiddels beschikbaar op alle Europese Tab S7 en S8 varianten – regulier, plus, en ultra, Wi-Fi en 5G. Je kunt wachten tot de update zichzelf aankondigt, of direct aan de slag via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

(Dank, Willem en Jan!)

Lees de reacties (2)