Samsung bevestigt zelf komst Galaxy Watch 5 Pro

Een beta-versie van de Samsung Health app bevestigt de komst van de Galaxy Watch 5 Pro. Een ‘classic' uitvoering van het horloge zit niet in het vat, zo lijkt het.

Komst Galaxy Watch 5 Pro bevestigd

Als je in de VS woont kun je op dit moment deelnemen aan een opvallende beta-test. Je kunt namelijk de volgende versie van de One UI interface voor de Galaxy Watch 4 testen. Hier in Europa gaat dit alles vooralsnog aan onze neus voorbij. Toch levert de One UI 4.5 beta aldaar interessante informatie op.

De nieuwere versie van Samsung Health bevestigt namelijk definitief wat wij vorige maand ook al schreven. Samsung's volgende smartwatch generatie bestaat ui de Galaxy Watch 5 en de Watch 5 Pro. De namen van de horloges zijn onverbloemd te vinden in het lijst met apparaten die compatible zijn met de nieuwe Samsung Health versie:

Andere recente geruchten melden dat de Galaxy Watch 5 Pro een titanium body en saffierglas heeft, maar helaas geen draairing meer. Vooral dit laatste zou een opvallende beslissing zijn. Tenslotte is juist de draairing een uniek designelement van Samsung's horloges – maar eerlijk is eerlijk: de sportmodellen van recente watches hadden de ring ook al niet.

Mogelijk is de belangrijkste verbetering van de Watch 5 Pro een flink veel grotere batterij. Deze moet dan de accuduur ten goede komen die in de Galaxy Watch 4 – Samsung's eerste met het Wear OS – geen records breekt.

Wanneer?

De verwachting is dat Samsung de Galaxy Watch 5 en Watch 5 Pro in augustus zal lanceren. De horloges maken dan hun opwachting tegelijk met de Galaxy Z Flip 4 en de Galaxy Z Fold 4. En ook daarmee is de koek dan nog niet op, want we verwachten ook nog een nieuwe generatie Galaxy Buds Pro 2.