Afbeeldingen: dit is de Samsung Galaxy Xcover 6 Pro

Afbeeldingen van de Samsung Galaxy Xcover 6 Pro tonen een nieuwe robuuste telefoon. Uit andere bronnen wisten we al dit een opvallend krachtige telefoon lijkt te gaan worden.

Galaxy Xcover 6 Pro afbeeldingen

Samsung's Xcover serie van robuuste telefoons is een van de oudste productseries van de fabrikant die nog steeds bestaat. Voor deze zomer staat een nieuw model op de agenda. Een tijdje dachten wij dat de telefoon met modelnummer SM-G736B door het leven zal gaan als de Xcover Pro 2. Echter, recent bleek dat Samsung ‘m waarschijnlijk ‘Galaxy Xcover 6 Pro' zal noemen. Want daarom, toch?

In ieder geval duiken nu dus afbeeldingen op van deze Xcover 6 Pro. En ja, dat zijn exact dezelfde plaatjes die de maker – @OnLeaks – ook al voor de Xcover Pro 2 had verspreid, zoals hij zelf ook aangeeft. De renders werden gepubliceerd op GizNext, en tonen een echte Xcover. We zien een telefoon met een verwijderbare achterklep, een dual camera achterop, en een heuse koptelefoonaansluiting.

Een vingerafdruksensor heeft de Xcover 6 Pro ook, en wel in de aan/uit-knop. Bovendien heeft de linkerzijkant van het toestel een extra hardwareknop – de Xcover- of Active-key, die we kennen van andere toestelle in de serie. Wat deze doet kun je zelf bepalen. Daardoor kun je dus sneller functies activeren zonder dat je door apps en menu's moet browsen. Dat is erg handig als je bijvoorbeeld werkhandschoenen draagt.

Specificaties

Wat betreft de technische details, is de Galaxy Xcover 6 Pro toch wel een opvallend toestel. Eerder al zagen we dat het toestel Qualcomm's snelle Snapdragon 778G processor meekrijgt. Dat is dezelfde chip die ook in de Galaxy A52s zit, en die daar prima prestaties levert. Bovendien is het de eerste Xcover telefoon met 5G-connectiviteit.

Het scherm is een TFT LCD paneel met een resolutie van 1080 x 2408 pixels, en een ‘ouderwetse' verversingsfrequentie van 60 Hz. De hoofdcamera heeft een 50 MP sensor, met daaronder een ultragroothoek camera met een resolutie van 8 of 12 MP. De batterij heeft naar verluid een capaciteit van 4050 mAh.

Samsung zal de Xcover 6 Pro later deze zomer lanceren. Wij gaan er vanuit dat hij ook naar Nederland komt. De prijs zal vermoedelijk ongeveer aansluiten bij de eerste Xcover Pro. Deze verscheen begin 2020 met een adviesprijs van rond de €500.